Conducerea Consiliului Județean Argeș a petrecut, alături de argeșeni, această sărbătoare care marchează trecerea în sezonul rece și întreruperea activităților agricole de vară.
💯Președintele Ion Mînzînă a aprins, împreună cu primarul #IonBaicea, Focul la #Costești. Zona special amenajată, din apropierea stadionului orășenesc, a fost plină de locuitori de toate vârstele. La Costești a fost și senatorul Cristina Mariana Stocheci, precum și consilieri județeni. Cei care au venit la această sărbătoare au primit și porții de fasole caldă, vin fiert, mere, nuci sau covrigi.
De produsele acestei toamne bogate s-au bucurat și ceilalți argeșeni.
💯Vicepreședintele Marius Nicolaescu, alături de consilieri județeni, a fost prezent la sărbătoarea de la #Topoloveni. De altfel, aici, Focul lui Sumedru a fost ani la rândul cel mai spectaculos și mai frumos din județ. Și anul acesta primarul #GheorghițăBoțîrcă a pregătit o mulțime de surprize locuitorilor din zonă care au venit în număr foarte mare.
💯Marius Nicolaescu a fost și alături de primarul Dan Stroe, care s-a pregătit așa cum se cuvine și a transformat Focul lui Sumedru într-o adevărată sărbătoare pentru locuitorii din #Bradu.
✍️ Deși are rădăcini care se pierd în obiceiuri ancestrale, păgâne, ritualul a căpătat cu timpul valenţe creştine. Focul lui Sumedru semnifică pe de o parte purificarea prin foc ( care era adesea folosit pentru a arde crengi uscate, frunze și alte resturi vegetale) și respect pentru ciclurile naturii, marcându-se sfârșitul sezonului agricol și începutul iernii.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 2.5 / 5. Număr de voturi: 2

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *