Astăzi, 19.03.2024, a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară din Parcul Ștrand – pas important către transformarea acestui spațiu într-un centru cultural modern și multifuncțional, capabil să găzduiască o varietate de evenimente culturale, de la concerte și spectacole de teatru, până la proiecții de film și expoziții. Noul Teatru de Vară Ștrand va fi gestionat de către Filarmonica Pitești.

Proiectul beneficiază de o alocare financiară substanțială de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în valoare de 4.116.723,57 lei fără TVA, fonduri care asigură realizarea proiectului fără implicarea bugetului local. Lucrările includ refacerea completă a clădirii existente, cu o suprafață de 428 mp, inclusiv finisaje interioare și exterioare, și acoperirea zonei publice destinate scaunelor (clădirea C10 – Ring de dans) cu structură metalică, perforații de tablă tip corten și acoperiș retractabil din membrană PVC.

Perioada de execuție a lucrărilor este de 8 luni de la semnarea contractului, din care 2 luni sunt dedicate fazei de proiectare și 6 luni fazei de execuție. Acest proiect este realizat în conformitate cu angajamentul asumat, fără alocare de fonduri din bugetul local.

Garanția de 10 ani de la încheierea procesului verbal de recepție, la terminarea lucrărilor, asigură calitatea și durabilitatea investiției în patrimoniul cultural al municipiului Pitești.

„Parcul Ștrand este unul dintre cele mai frumoase parcuri din România!
În această zonă de mare atracție, în care zilnic piteștenii fac mișcare, respiră aer curat, se bucură de priveliștea lacului sau îi aduc pe copii la joacă și plimbare, începem curând reabilitarea Teatrului de Vară.
A fost semnat astăzi, 19 martie, contractul de proiectare și execuție.
Fără să cheltuim niciun ban din bugetul local, prin fonduri de la Ministerul Dezvoltării, până la sfârșitul acestui an vom reconstrui un spațiu cultural ce va putea găzdui de la concerte la spectacole de teatru, proiecții de film, expoziții și orice alt tip de act artistic.
Filarmonica Pitești este instituția care va gestiona noul Teatru de Vară Ștrand!”, transmite Cristian Gentea.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *