Consiliul Județean Argeş a aprobat un proiect în valoare de peste 6 milioane de lei, din care contribuție de numai 122.000 lei de la bugetul judeţului pentru dotarea laboratorului de anatomie patologică de la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

 

 

“Acest nou proiect înseamnă că vom avea și în Argeș echipamente complet automate pentru a realiza diagnosticul de imunohistochimie și de biologie moleculară, diagnostic cert, rapid și standardizat pentru tumorile nou diagnosticate, aceste tehnici fiind necesare pentru un diagnostic complet și instituirea unei terapii oncologice țintite.

Laboratorul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești asigură diagnostic anatomopatologic pentru un număr anul de aproximativ 4.000 de pacienți (diagnostic histopatologic și citologic), operați aici și la Spitalul Orășenesc “Regele Carol I” Costești.

Activitatea curentă a Serviciului de Anatomie Patologică constă în efectuarea de diagnostic histopatologic, diagnostic citologic, examene extemporanee și autopsii.

Serviciul de Anatomie Patologică are o experiență de 4 ani în diagnostic de biologie moleculară.

În ședința de Consiliul Județean de la sfârșitul săptămânii trecute a fost aprobat acest proiect în valoare de peste 6 milioane de lei, din care contribuția noastră va fi de numai 122.000 lei.

Finanțarea se face prin fonduri europene în cadrul Programului Sănătate și am primit deja avizul de oportunitate din partea Ministerul Sănătății.

Dotarea laboratorului cu echipament de ultimă de oră vine în completarea proiectului de realizare a Centrului de Radioterapie care urmează să fie construit lângă Secția de Oncologie.”, a anunţat liderul CJ Argeş, Ion Mȋnzȋnă.

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *