Tribunalul Cluj a admis, marţi, cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Silviu Cristinel Creţu, cel care este ”mâna dreaptă” a noului președinte interimar al PNL, Gheorghe Flutur, cel care este președintele CJ Suceava, informează Stiripesurse.ro.

Vicepreşedintele CJ Suceava a fost reţinut de procurorii anticorupţie, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 40.000 de euro mită de la un om de afaceri.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore începând cu data de 4 aprilie a inculpatului Silviu-Cristinel Creţu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, se arată într-un comunicat al DNA transmis marţi AGERPRES.

Potrivit procurorilor anticorupţie, la începutul lunii decembrie 2020, Silviu-Cristinel Creţu ar fi acceptat şi primit de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Judeţean Suceava cu atribuţii de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituţie cu firma administratorului să decurgă în bune condiţii iar plăţile să fie făcute la timp.

Ulterior, spun anchetatorii, în perioada 16 – 29 martie 2022, Creţu, în legătură cu un alt contract de întreţinere a drumurilor judeţene pentru care avea atribuţii de verificare, i-ar fi pretins aceluiaşi om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfăşurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Judeţean Suceava.

„În acest context, luni, suspectul Silviu-Cristinel Creţu ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită, suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava”, preciza DNA.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *