Consilierii locali de la Corbeni au votat, luna trecută, un proiect de hotărâre prin care stabileu caietul de sarcini pentru închirierea islazurilor din comună. Se străduiesc din greu aleșii locali din comună, de vreo două-trei ședințe, să pună în caietul de sarcini niște condiții pe care să nu le îndelinească un investitor din comună. Chiar cu încălcarea legii.

Mai concret, un investitor din Corbeni vrea să închirieze o parte din islazul comunei pentru a face o stână turistică. Consilierii nu și nu. Chiar dacă investitorul îndeplinește toate condițiile legale, consilierii nu știu ce piedici să-i mai pună. Ultima găselniță, dacă nu avea animalele înregistrate la cabinetele veterinare de pe raza comunei la 28 februarie 2022, nu poate participa la licitație.

Ieri, a fost o ședință extraordinară de îndată a CL Corbeni, cu un singur punct pe ordinea de zi:
– Modificarea și completarea hotarârii din 26.04.2022, privind aprobarea închirierii pajiștilor disponibile aflate în proprietatea comunei Corbeni.
Și ca să vă dați seama cine votează pentru locuitorii din Corbeni, vă spunem și declarația unui consilier, declarație demnă de scrierile lui Caragiale: Asta nu e ședință extraordinară, e ședință publică.

Noroc cu secretarul primăriei că a explicat că e ședință de CL și toate ședințele Consiliului Local sunt publice că altfel consilierul se credea la vreo adunare sătească.
„Așa cum spune legea și cum s-a pus amendamentul din ședința trecută, au drept de preferință asociațiile oamenilor din comună. Mai mult, tot ce înseamnă domeniul public și privat, se ia hotarâre de către CL, nu de către primar. Asta înseamnă că toți puteți să vă spuneți punctele de vedere. Nici localnicii și nici eu nu avem dreptul să votăm, dar ne spunem punctul de vedere. Contractele vechi sunt valabile până pe 20 mai. Sper că aveți bunăvoința să respectăm legea și să trecem de acest blocaj”, a spus primarul la începutul ședinței.

Consilierilor locali li s-a citit adresa 12.520/2.05.2022, emisă de către Instituția Prefectului Județului Argeș, înregistrată la Primăria Corbeni cu numărul 4.487, din care rezultă că HCL 31/26.04.2022 a fost apreciată ca NELEGALĂ pentru că la întocmirea caietului de sarcini a fost introdus următorul criteriu de participare la licitație: animalele să fie înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor și în evidențele cabinetelor veterinare de pe raza comunei Corbeni până la data de 28.02.2022. Acest amendament, potrivit Prefecturii, dar și al secretarului primăriei, este considerat discriminatoriu și nelegal.

Mai mult, pe hotărârea inițială, din 26.04.2022, secretarul Primăriei Corbeni nu a dat avizul de legalitate. A și trimis către Prefectura Argeș motivarea refuzului de a da aviz de legalitate și prefectura, așa cum reiese din adresa trimisă către primărie, este de acord cu secretarul primăriei că hotărârea este ilegală.

Deși au citit și adresa prefecturii, consilierii locali nu au votat modificarea hotărârii – scoaterea amendamentului ilegal.

Consilierii locali, mare parte la al doilea – al treilea mandat, nu au înțeles nimic din greșelile trecutului. Tot ei spun, în ședința din 9 mai, că primăria a fost nevoită să dea zeci de miliarde înapoi la APIA, pentru prostii făcute în mandatele trecute. Acum, când ei votează un proiect apreciat ILEGAL de către Prefectura Argeș, cine și cât va plăti?

Așteptăm reacția Prefecturii Argeș și revenim pe subiect!

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3.8 / 5. Număr de voturi: 4

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *