Politicienii piteșteni se dau care mai de care cu curul de pământ și nu mai pot de grija Pădurii Trivale. Vor arie protejată. USR a inițiat o petiție, PNL scoate lumea la proteste. Toți repetă aceeași placă: primarul PSD vrea să îngroape declararea Pădurii Trivale arie protejată și să facă pădure parc iar acest lucru nu ar fi în interesul piteștenilor. Păi care ar fi interesul piteștenilor? Să se uite lung la pădure și să nu poată să calce pe vreun vreasc sau să fie pădure parc prin care pot face plimbări, mers cu bicicleta, alergat, etc? Mai mult, din pădurea parc nu se mai poate retroceda nici măcar un centimetru de teren, pe când din arie protejată se poate retroceda. Cristian Gentea vrea ca pe o suprafață de circa 160 ha să se facă pădure parc.

Ce spune legea?

Legislație aplicabilă ariilor protejate: 

Rezervațiile naturale sunt acele arii protejate ale căror scopuri sunt protecția unor habitate și specii naturale importante sub aspect floristic, faunistic, forestier, hidrologic, geologic, speologic, paleontologic, pedologic. Pe lângă activitățile științifice, după caz, pot fi admise, (ATENȚIE! POT FI ADMISE! Deci pot să nu fie admise) actrivități turistice, educaționale, organizate.
Instituirea regimului de arie naturală protejată a Pădurii Trivale va impune o serie de restricții, inclusiv circulația populației în această zonă, scopul principal fiind acela de a proteja și conserva obiectivele naturale pentru care a fost constituită. Și cel mai grav, INSTITUIREA REGIMULUI DE ARIE PROTEJATĂ NU IMPUNE RESTRICȚII PRIVIND RETROCEDAREA.

Legislația aplicabilă pentru păduri parc:

PĂDURILE PARC NU POT FACE OBIECTUL RETROCEDĂRII!
Sunt permise următoarele amenajări:
– alei realizatre din materiale ecologice, cu lățimea de maxim 2 metri sau piste de biciclete
– bănci
– iluminat
– puncte de informare
– toalete ecologice
– construcții provizorii din lemn cu suprafața construită de maxim 15 mp.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4.6 / 5. Număr de voturi: 9

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *