În ziua de 05 octombrie a.c., _polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești_, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de _abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals_, și, în baza autorizării din partea instanței competente, au pus în aplicare *5 mandate de percheziţie domiciliară*.

Potrivit surselor politice, perchezițiile au loc la Primăria Morărești.

Perchezițiile au fost efectuate pe raza judeţului Argeș, la sediul unei unități administrativ teritoriale, precum și la sediile și punctele de lucru aparținând unor societăți comerciale din municipiul Pitești.

Din cercetări s-a stabilit că edilul unității administrativ teritoriale, cu încălcarea legii, ar fi dispus efectuarea unor noi măsurători în teren pentru o lucrare de asfaltare, neefectuată în conformitate cu conținutul caietului de sarcini, _măsurători ce nu ar corespunde realității_ și având ca scop exonerarea societății comerciale executante de la plata (restituirea) sumei de 66.000 lei.

Totodată, acesta ar fi dispus efectuarea plății integrale pentru o lucrare de achiziții publice constând în renovarea dispensarului localității efectuată de către o terță societate, fără ca recepția să fie efectuată și pentru echipamente care, _fie nu au fost puse în operă, fie al căror preț a fost supraevaluat de până la 8 sau 10 ori față de prețul practicat pe piață pentru produse similare_.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate documente financiar-contabile, precum și alte documente de la U.A.T.-ul implicat.

7 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite, și luarea măsurlor legale care se impun.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 3

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *