Primăria Orașului Ștefănești vă informează că în perioada 25.06.2024 – 30.06.2024, prin intermediul unei societăți de profil specializată în activități de dezinsecție, va executa tratamente avio-chimice de combatere a insectelor de disconfort, prin stropiri cu mijloace avio contra insectelor de disconfort, efectuate la suprafețele de teren intravilan ale zonelor care intră în componenţa Oraşului Ştefăneşti, respectiv:
• Ştefăneşti;
• Ştefăneştii Noi;
• Goleşti;
• Viişoara;
• Zăvoi;
• Valea Mare;
• Enculeşti.
„Pentru combaterea dăunătorilor, vor fi utilizate următoarele produse: SOLFAC TRIO EC 140 NF, cu număr de aviz Nr. 5645BIO/18/12.24, substanţă biocidă neinflamabilă, acesta având un grad de toxicitate scăzut.
Pe timpul efectuării tratamentului, populația este rugată să evite scoaterea animalelor (câini, pisici) în parcuri și pe străzi, să protejeze rufele întinse în spațiile deschise, să țină geamurile închise.
Serviciile se vor efectua în perioada 25 – 30 iunie 2024, în intervalul orar 05:30 – 09:30.
În cazul în care condiţiile meteo nu sunt favorabile se vor efectua stropiri şi în intervalul orar 20:00-21:00, doar la nevoie.
În ziua de 25 iunie se va efectua un survol de recunoaştere fără soluţie.
MĂSURI DE PRIM AJUTOR:
Cetățenii sunt rugați să supravegheze şi să protejeze cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru nu a intra în contact direct cu substanţa în perioada procedurilor.
Persoanele cu probleme respiratorii, cardiace sau astmatice sunt rugate să se protejeze de contactul direct cu substanţa, în perioada procedurilor.
MĂSURI DE PRIM AJUTOR ÎN CAZ DE:
– contact cu pielea: se va spăla din abundență imediat și cu atenție cu apă și săpun. Dacă simptomele persistă, se va consulta un medic.
– contact cu ochii: se va spăla imediat cu apă cel puțin 15 minute.
Rugăm posesorii de familii de albine și de animale sensibile să ia toate măsurile necesare de protecţie pentru a evita orice tip de incident.
Vă mulțumim!”, transmite Primăria Ștefănești.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3 / 5. Număr de voturi: 2

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *