Ȋncă de la ȋnceputul mandatului, primarul Cristian Gentea a ȋnceput amenajarea a noi spaţii verzi la Piteşti, astfel creându-se 4000 mp de „verde în loc de beton”.

 

“Am creat în Pitești, 4000 mp de spații verzi de la începutul mandatului meu până în septembrie anul trecut, momentul ultimei raportări către APM.

4000 mp în care era beton sau pământ, iar acum e verde!

S-au plantat conifere, arbori, arbuști, gard viu, flori, au fost gazonate suprafețe în mai multe zone, unde s-au introdus sisteme de irigat automatizate, au fost eliminate construcțiile provizorii amplasate pe zone verzi, care nu mai corespundeau din punct de vedere estetic și funcțional, iar suprafețele eliberate au fost amenajate, ulterior, ca spații verzi.

În paralel, facem permanent lucrări de sezon pentru întreținerea în bună stare a parcurilor, grădinilor, locurilor de agrement și altor zone verzi publice!

Astăzi, 12 martie 2024, Ziua Gărzii de Mediu o marcăm la Pitești printr-o acțiune educativă de îngrijire și protejare a mediului, organizată în cadrul unui parteneriat între instituțiile noastre.

30 de copii ai Școlii Gimnaziale „Marin Preda”, îndrumați de specialiștii Salpitflor, alături de echipa Gărzii de Mediu și a Agenției de Protecție a Mediului, învață să planteze un copac.

23 de arbori de frasin, mesteacăn sau platan au fost sădiți în Lunca Argeșului!

Tinerii au primit, în mod practic și recreativ, informații despre regulile de plantare, speciile de arbori și modul corect de îngrijire a plantelor și a mediului!

De asemenea, elevii au plecat acasă cu propria plantă de tuia în ghiveci, pentru a o planta în grădina părinților sau a bunicilor!

Mulțumesc pentru parteneriat, Comisarului șef al Gărzii de Mediu Argeș, Alexandru Vâjan!”, a transmis primarul Piteştiului.

 

 

 

 

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *