Primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a dorit să lămurească problema staţiilor de autobuz, după ce ȋn social media au apărut o serie de reacţii negative pe acest subiect.

 

“Cei care strigă că stațiile de autobuz sunt scumpe, sunt cei care au semnat contractul. Eu când am venit în primărie, contractul era semnat. Eu doar l-am implementat. Sunt supărări că sunt stațiile scumpe, repet, contractul era semnat, plus că sunt făcute pe fonduri europene. Pentru că, de ceva timp, ȋn mediul on-line sunt evidenţiate anumite nemulțumiri legat de modul ȋn care este implementat proiectul privind modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători, consider că este necesar să facem anumite precizări, astfel ȋncât toţi cetăţenii municipiului Piteşti să ȋnțeleagă pe deplin natură și amploarea acestui proiect.

Ȋn primul rând, implementarea acestui proiect se face prin finanțare europeană nerambursabilă, respectiv Axa prioritară 4, Obiectivul specific 4.1, Apel de proiecte nr. POR/2017/4/4.1/1. Cronologic, implementarea acestui proiect s-a realizat prin următorii pași: -Prin contractul de prestări servicii nr. 51583/104/31.10.2018 încheiat cu SC Kreate – Studio de Arhitectură Dumitrescu@CO SRL, s-a contractat de către Primăria mun. Pitești proiectarea elaborare SF pentru Stații așteptare călători transport urban în zona municipiului Pitești – 99 stații. -Prin HCL Pitești nr. 68/21.03.2019 a fost aprovat proiectul Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători, ce integrează și obiectul de investiții Stații de așteptare călători transport urban în zona municipiului Pitești – 99 stații. În cadrul acestei ședințe de consiliu local s-a aprobat inclusiv valoarea totală a proiectului ce urmă a fi implementat.

-Prin HCL Pitești nr. 71; 72; 73 și 74 / 21.03.2019 au fost aprobate devizele generale actualizate și indicatorii tehnico – economici actualizați.

-În dată de 30.04.2020, viceprimarul municipiului Pitești de la acel moment, respectiv dl Sorin Apostolniceanu semnează contractul de finanțare nr. 5366 / 30.04.2020 pentru proiectul Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători.

După cum lesne se poate observă, implementarea proiectului privind mdoernizarea stațiilor de autobuz s-a contractat în mandatul anterior.

Vreau să subliniez acest lucru, pentru că sunt câtiva răzleti prin PNL Pitești care ţipă din gură de şarpe că primarul Cristian Gentea fură, că a construit staţii de autobuz scumpe şi degeaba etc etc. Mă întreb şi va întreb pe dvs, cetățeni ai municipiului Pitești, dacă este normală a asemenea atitudine, în condițiile în care chiar în rândurile celor care strigă HOȚII se află inclusiv persoană celui care și-a asumat cu semnătură de primar contractarea acestor lucrări! Va las pe dumneavoastră să apreciați! Și pentru că politicianismul ieftin venit din partea PNL Pitești merge mai departe, se insinuează prin mediul on-line că aceste stații de autobuz sunt foarte scumpe în raport de ce oferă, țîn să reamintesc celor care suferă de boală uitării că aceste lucrări nu sunt finalizate, stațiile urmând să între la începutul anului 2024 în faza finală de implementare, prin dotarea cu echipamente suplimentare (panouri laterale pentru informarea călătorilor

-afișarea timpilor de sosire în stații și a hărților traseelor de transport;

– panou interactiv digital, pentru afișarea în timp real a anumitor informații legate de serviciile de transport în comun;

– punct de acces mulți USB pentru încărcarea bateriei dispozitivelor mobile;

– benzi tactile pentru persoanele cu dizabilități; amenajarea a 20 de puncte de vânzare bilete în stații; grupuri sanitare;

– racordarea la rețeaua de electricitate; conectare la internet, dotarea cu camere video de supraveghere;

– panouri de afișare a denumirii stației, coșuri de gunoi etc. )

Pentru că datoria mea de primar ales prin votul cetățenilor municipiului Pitești m-a obligat, am urmărit modul în care s-a implementat acest proiect, cu argumentele și limitările arătate mai –sus (fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile, orice modificare a proiectului în timpul implementării atrage pierderea finanțării).

Orice inadvertențe cu realitatea din teren, ce pot fi remediate fără a fi afectată finanțarea europeană vor fi luate în considerare și analizate în cadrul Primăriei Pitești. Acest lucru îl garantez în numele cetățenilor municipiului Pitești.”, a declarat primarul.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 1 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *