Prefectul liberal Radu Perianu nu se dezminte și continuă seria de ”combinații-șmecherești” pentru a ieși el bine, chiar dacă asta înseamnă să inducă cetățenii în eroare și să pună sarcini de nerealizat, în spinarea altora. Lui să-i fie bine … în rest … nu contează. 

Minte cu nerușinare, zici că ”a băut apă” după Alina Gorghiu – mincinoasa, mincinoșilor … liberali Brătieni, de altfel. 

 

Ieri – 15.02.2023 – ”bietuRadu” Perianu, Prefectul Județului Argeș, a organizat o conferință de presă ocazie cu care a anunțat presa argeșeană cum că el clarvăzătorul, mediumul – ”tata Omidu”, a simțit în urină cum că ceva se va întâmpla și că încă din data de 02.02.2023 a solicitat UAT urilor (primăriilor) să evaluaze și să trasnmită situația clădirilor cu risc seismic. Termenul limită de raportare a fost 16.02.2023 (astăzi). 

 

ADEVĂRUL este următorul: 

 

Prin adresa nesecretă nr: ____ din data de 15.02.2023, Prefectura Județului Argeș (condusă de ”bietuRadu” Perianu), a comunicat tuturor primăriilor din județ că ”urmare adresei Inspectoratului de Stat în Construcții nr.34*4/09.02.2023” trebuie să transmită ”până cel mai târziu în data de 16.02.2023 orele 12.00” listele cu ”evidențele clădirilor încadrate”. 

 

Acum haideți să râdem de Radu Perianu și să analizăm cam ”ce îi poate pielea acestui șmecheraș”: 

  • În data de 06.02.2023 au avut loc cutremurele devastatoare din Turcia; 
  • ”Specialiștii” Inspectoratului de Stat în Construcții și-au dat seama că, de-a lungul timpului, nu au fost preocupați de problema clădirilor cu risc seismic din Argeș – ei se pricep doar la ”bulevarde” – așa că s-au speriat și trimis repede adresă către Prefectura Argeș (că doar au colaborat bine cu ”bietu Radu” Perianu pe cazul ”bulevardului Pardon”) solicitând ca primăriile să transmită listele cu clădirile încadrate în categoria celor cu risc seismic; 
  • Prefectura bietului Radu Perianu, prinde ideea din zbor și nu ratează ocazia să se spele de mâini de vreo responsabilitate și trimite adresa către primării; 
  • Prefectura trimite adresele pe data de 15.02.2023 – în ziua în care a făcut conferința de presă, dar afirmă că el a inițiat demersul pe data de 02.02.2023; 
  • Chiar punctează faptul că inițiativa sa nu are legătură cu cutremurele din Turcia; 
  • Nu spune nimic, în conferința de presă, că – în realitate – demersul a fost inițiat în urma adresei transmise de ISC; 
  • Termenul de transmitere a listelor este 16.02.2023. 

 

Acum, haideți să vedeți cât de ticălos e reprezentantul Guvernului în teritoriu și dacă Elena Lasconi a greșit cât l-a denumit ”acest nemernic de prefect”: 

Parlamentul României a adoptat Legea nr.21/12 iulie 2022 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor. 

În baza acestei legi, UAT urile (primăriile) au obligația ca până la 01.01.2025 să înceapă expertizarea tehnică a clădirilor, cu termen de finalizare 01.06.2026. 

Expertizare acestor clădiri, ÎN VEDEREA ÎNCADRĂRII LOR ÎNTR-O CLASĂ DE RISC (așa cum a cerut Prefectura în coloana 7), necesită resurse financiare consistente și timp îndelungat de execuție – nu 24 ore, Periene. 

La o căutare rapidă pe internet am putut afla: ”Cât costă şi cum poţi obţine certificatul care atestă gradul de risc seismic al casei. Expertizarea tehnică a unei clădiri care să ateste gradul de risc sesimic al imobilului costă în jur de 1.000 de euro pentru o locuinţă de aproximativ 100 de metri pătraţi şi durează în jur de o lună. Cu cât locuinţa este mai mare, cu atât preţul şi timpul până la eliberarea certificatului vor fi mai mari” (România TV, 16 oct. 2013) 

Considerăm că datele prezentate sunt suficiente ca să vă lămuriți că acest Prefect – bietul Radu Perianu – e NESERIOS, atât timp cât comunică date mincinoase, care nu corespund adevărului și ținând cont că ”trasează” sarcini ce nu pot fi realizate.  

El a vrut decât să scape de responsabilitate dacă ”Doamne ferește” se întâmplă ceva rău, să arunce vina în cârca primarilor – ”domne eu le-am spus să evalueze clădirile”. 

Avea dreptate Elena Lasconi când se întreba retoric ”ăsta e om”? 

 

PS: Este evident că trebuie să se facă aceste expertize și să se urgenteze lucrările de consolidare a clădirilor cu risc seismic, dar este de neacceptat ca reprezentantul Guvernului în teritoriu să furnizeze date ireale, mincinoase și să traseze sarcini NEREALIZABILE (chestiuni elementare de management și dreptul muncii). 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4 / 5. Număr de voturi: 13

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *