Subiectul privind ”strada Sticlelor”, din Ștefănești, ia amploare, face valuri, ițele se încurcă. 

Nu revenim asupra subiectului privind ”împărțirea” terenurilor din Ștefănești de către foști primari, că știe toată lumea că ”alea bune” au ajuns la șmecherași, ”gulerele albe”, iar cei care aveau dreptul legal să le dețină au primit terenuri prin viroage sau au fost determinați (elegant) să le cedeze pe bază de contracte  tip ”promisiune de vânzare” către ”băieții deștepți”. 

Nu vă mai enumerăm nici ”personalitățile”/”norocoșii” care au avut/au terenuri acolo – ”vecinii” cum s-ar zice. 

Cert e că în perioada în care s-au executat lucrările de reabilitare a podurilor de peste râurile Argeș și Dâmbovița, iar traficul rutier, către Pitești, a fost direcționat pe strada Sticlelor, zona respectivă a devenit atractivă, așa că ”fericiții” proprietari au găsit momentul prielnic să-și vândă terenurile. 

Bineînțeles că, ”cu totul întâmplător”, consilierii locali au apreciat că e oportun să se asfalteze strada și să se ”tragă și curent electric”, de-a lungul ei. 

Ei s-au gândit la binele cetățenilor, nicidecum la beneficiul proprietarilor de terenuri. 

Și uite așa, prețul terenurilor a crescut spectaculos și șmecherașii care le-au vândut au luat o grămadă de bani. 

Dar, ce să vezi! 

În urma articolului nostru   ”Aloooo … POLIȚIA … până la pensiile ălea nesimțite, faceți și voi ceva util pentru societate? Se pare că la noi s-a răsturnat căruța cu proști, nu la Caracal … ori poate cu corupți …” am aflat că, strada Sticlelor este proiectată pentru o portanță de doar 3,5 tone. 

Hopaaa … adică toți ăia cu firme care au cumpărat terenuri acolo nu pot folosi autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone? 

Ia să vedeți scandal. Ia să vedeți cum dau din colț în colț patronii firmelor, cei păcăliți.  

Vânzătorii de terenuri cu banii la teșcherea, ei cu investiții ce nu pot fi folosite conform specificului afacerilor lor. 

IPJ Argeș s-a spălat pe mâini și a comunicat că: ”Totodată, a fost informată Primăria Orașului Ștefănești cu privire la necesitatea reglementării circulației rutiere pe strada Sticlelor, cu precădere în ceea ce privește accesul vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t, având în vedere că pe strada Sticlelor își desfășoară activitatea mai multe societăți comerciale pentru care este necesară tranzitarea acesteia de autovehicule a căror masă depășește 3,5 t”. 

Acum, rămâne de văzut dacă și actualii consilieri locali intră în horă și votează ridicarea restricției de 3,5 tone, pentru strada Sticlelor. 

Pentru a vă informa cu date concrete, corecte, în spiritul legii, noi am cerut deja Primăriei Ștefănești să ne transmită o copie a proiectului care a stat la baza construirii străzii Sticlelor ca să vedem, cu toții, pentru ce ”portanță” a fost proiectată și să analizăm dacă ei au dreptul să decidă ridicarea restricției. 

Dacă se continuă așa, o să le cerem celor de la primărie ca de mâine să suporte ei, din bani personali, reparațiile străzii Sticlelor, atât timp cât nu au grijă ca restricția să fie respectată. 

Totodată, am cerut și conducerii HIDROELECTRICA SA să ne comunice dacă ar trebui impuse restricții de greutate pentru vehiculele care tranzitează Barajul Prundu. 

Dacă toți ăștia se fac ”că plouă” (de ani de zile), uite că noi ne-am gândit că trebuie tranșată această problemă și nu o să renunțăm. 

Țineți aproape, vă vom ține la curent. 

PS  

Nu-i bai, că o să găsească primăria bani să construiască un nou drum, pentru mase autorizate mai mari, că doar nu o să-i lase încurcați pe afaceriști. 

 

   

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4.2 / 5. Număr de voturi: 9

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

1 thought on “Cum au crescut șmecherii prețul terenurilor de pe strada Sticlelor (Ștefănești) și acum se caută soluții ca să se ”dreagă busuiocul”, din bani publici. Bagă bani, bagă bani … publici, din păcate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *