Primarul PNL de la Poiana Lacului este cercetat pentru delapidare în formă continuată. Procurorii scriu negru pe alb că primarul „și-a însușit pe nedrept din gestiunea primăriei pe care o conducea, cantitatea totală de 49.582 litri de motorină, în valoare de 287.575 lei, pe care a folosit-o în scopuri personale”.

Consilierii locali de la Poiana Lacului sunt chemați în ședință extraordinară, vineri – 17 mai – ora 9, pentru a dezbate un proiect de hotărâre prin care UAT Poiana Lacului să se constituie parte civilă în dosarul penal nr. 379/P/2022, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, în care se efectuează „cercetări față de inculpatul Dumitrache Ion, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare în formă continuată, constând în aceea că: în perioada 1.01.2019 – 21.09.2022, în calitate de primar al comunei Poiana Lacului, în mai multe rânduri și în baza aceleași rezoluții infracționele, și-a însușit pe nedrept din gestiunea primăriei pe care o conducea, cantitatea totală de 49.582 litri de motorină, în valoare de 287.575 lei, pe care a folosit-o în scopuri personale”, scriu procurorii în adresa transmisă primăriei.

Dumitrache a fost „turnat” la DNA că mergea în benzinăria din localitatea Poiana Lacului, care avea contract cu primăria, și încărca recipiente de plastic alimentate cu combustibil.

Toate aceste alimentări se făceau la ore târzii, pentru a nu fi observate de cetăţeni. Toate recipientele au fost descărcate în curtea proprietăţii deţinute de Dumitrache Ion.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4.8 / 5. Număr de voturi: 6

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *