Situație fără precedent la CL Morărești! Un consilier local a depus jurământul de două ori, la câteva luni distanță, și asta în condițiile în care instanța a suspendat validarea.

Să începem cu începutul. Este atât de încurcată situația încât și nouă ne-a luat ceva timp pentru a o desluși, așa că le scriem cronologic și cât mai pe scurt:

– Nicolae Mușat este exclus din PNL și prefectul emite ordinul de încetare a mandatului și vacantează locul din CL Morărești

– Prefectul trimite în instanță vacantarea locului din CL și cere validarea mandatului lui Vasile Mihai. După prima instanță, hotărâre care nu sete definitivă, Vasile Mihai Mădălin, următorul pe lista PNL Morărești, depune jurământul

– Nicolae Mușat face apel la hotărârea prin care Vasile Mihai Mădălin este validat și instanța suspendă hotărârea. Nicolae Mușat a cotestat decizia BPJ PNL Argeș de excludere din partid pentru neplata cotizașiei. (Mușat a câștigat în prima instanță procesul cu PNL Argeș).

– Prefectura Argeș anunță primăria că validarea este suspendată până la finalizarea procesului între Mușat și PNL Argeș

– Primăria Morărești se șterge în dos cu hârtia de la prefectură și îl dă în judecată pe Vasile Mihai Mădălin și cere instanței să îl valideze, ca urmare a vacantării unui loc de consilier local. Cum Mușat nu a fost parte în proces și nu a știut de această golănie, decizia instanței este pentru validarea lui Voicu, decizie care rămâne definitivă. Concret, pentru o singură cauză, avem două decizii contradictorii.

– Luni, 13 noiembrie, Vasile Mihai Mădălin depune jurământul, deși majoritatea consilierilor locali au spus că nu este în regulă ceea ce s-a întâmplat.

Este interesant de văzut dacă există o  reacție a Prefecturii Argeș la această… nici nu știu cum să-i spun…golănie e un cuvânt de alint pentru ceea ce a făcut primarul Purcaru, mai ales că acesta urmează să fie coleg de partid cu Perianu și Gorghiu, șefa justiției din România. Purcaru a bătut palma cu PNL pentru a candida sub sigla liberală la următoarele alegeri și merge cu liberalii argeșeni la majoritatea acțiunilor de partid din județ. Așteptarea noastră cu reacție prefectului e chiar prostească. Deși i s-a comunicat cea de a doua hotărâre, nu a contestat în instanță.

Am participat la ședința CL Morărești și am vrut să ne lămurească primarul și secretarul general cum au decis ca primăria să cheme supleantul în instanță, în condițiile în care au primit informare de la Prefectura Argeș că validarea este suspendată printr-o hotărâre judecătorească.

Primarul s-a spălat pe mâini și a spus că el nu a semnat nimic, dar știe că primăria trebuia să ceară validarea, secretarul primăriei susține că așa scrie la Codul Administrativ și primăria trebuie să solicite instanței validarea unui nou consilier.

Mai mult, amândoi au susținut că dacă Nicolae Mușat va câștiga procesul cu PNL se întoarce în CL și gata.
Încurcat în multe explicații, în ședința CL, secretarul primăriei le-a spus consilierilor, furioși de situație, că partidul a cerut instanței validarea lui Voicu.

 

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *