Politica e plină de parveniţi! O ştie toată lumea de bună credinţă, deci nu e vreo surpriză, dar ne mirăm de ceea ce se poate ȋntâmpla ȋn culise. Ne surprind acţiunile unor indivizi care se dau ceea ce nu sunt şi calcă ȋn picioare decenţa şi bunul simţ. Unul dintre cei mulţi e Dl. Goe de la Curtea de Argeş, mai exact Cosmin Petrescu, liderul PNL Curtea de Argeş, un personaj cu job-uri fără număr la stat care a reuşit să conducă la anularea concertului de colinde a Corului Madrigal.

Recent, Cosmin Petrescu a candidat (singur) pentru postul de preşedinte al filialei PNL Curtea de Argeş, câştigând poziţia Nr. 1 ȋn organizaţie. Evenimentul a avut loc la Centrul de Cultură şi Arte “George Topârceanu” din oraş, iar la vremea respectivă, şefa PNL Argeş, Alina Gorghiu, s-a oferit să ȋl ajute pe directorul instituţiei să aducă la Curtea de Argeş, Corul Madrigal, aşa cum de altfel şi-a şi dorit directorul Centrului de Cultură şi Arte “George Topârceanu”. Ce-a ieşit e de toată jena…

Ȋn puţine cuvinte, Alinuţa a reuşit să organizeze ca Madrigalul să concerteze la Curtea de Argeş, dar Goe a confiscat evenimentul pentru membrii de partid. Invitaţiile au ajuns la primarii PNL, dar şi prin cârciumile de la sate, şi nu la locuitorii din Curtea de Argeş, aşa cum era firesc. Cosmin Petrescu s-a gândit că băieţii de la PNL merită să ajungă la acest spectacol, deci nu l-a mai interesat de plebe.

Ca să nu mai spunem că o parte din invitaţii s-au vândut pe două beri la o cârciumă dintr-o comună vecină cu oraşul Curtea de Argeş. Bravo, Goe! Ştiam noi că poţi! După ce şi-au ȋmpărţit invitaţiile cum le-a convenit, Liviu Nicolae, preşedintele COAL Curtea de Argeş, care potrivit surselor noastre e candidatul PNL la Primăria Valea Iaşului, i-a dat directorului Centrul de Cultură şi Arte “George Topârceanu”, 30 şi ceva de invitaţii. Ȋn aceste condiţii, directorul a anulat concertul.

“Ne aflăm în situaţia neplăcută de a anunţa anularea concertului Corului Naţional de Cameră MADRIGAL “Marin Constantin” cu doar două zile înainte de eveniment. Din păcate, invitaţiile care ar fi trebuit să ajungă la public au fost însuşite de reprezentantul unui partid politic şi distribuite exclusiv membrilor şi simpatizanţilor partidului respectiv. Ne-am dorit să organizăm un eveniment cultural de excepţie şi, poate, unic pentru municipiul nostru, dar nu putem accepta ca spectatorii noştri să nu poată fi în sală dacă nu au carnet de membru de partid, indiferent cum se numeşte acest partid. Avem peste 1100 de cereri de invitaţii. Evident, nu le-am fi putut onora pe toate,dar nici măcar una nu a ajuns la publicul nostru. Pentru instituţia noastră, acest public nu este electorat, iar iubitorii de cultură trebuie respectaţi şi apreciaţi. Vă cerem scuze tuturor, dar şi celor care au făcut eforturi ca acest cor, simbol naţional, să ajungă la Curtea de Argeş. Ştim că nu este vina dumneavoastră, ci a unui politician care ne-a dezamăgit pe toţi, însuşindu-şi invitaţiile la concert.”, comunicatul transmis de către Centrul de Cultură şi Arte “George Topârceanu” pe rețelele de socializare.

Ofensatul de serviciu este nimeni altul decât prefectul Radu Perianu. Suntem curioşi dacă va trimite ceva controale la Centrul de Cultură şi Arte “George Topârceanu” din Curtea de Argeş, cum a mai făcut şi cu alte instituţii din judeţ, după anumite episoade.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4.3 / 5. Număr de voturi: 3

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *