<< Exponent de seamă al Renașterii italiene, Machiavelli este adeptul unei idei de bază pe care politicienii noștri ar trebui să o înțeleagă în măsura în care doresc binele țării: „Interesul particular, înaintea interesului general: iată începutul disoluţiei statului. Interes particular, fie al individului, fie al partidelor sau facţiunilor, este tot ceea ce divide «cetăţile» şi le duce la ruină” >>

( https://jurnalul.ro/cultura/carte/interesul-particular-inaintea-interesului-general-iata-inceputul-disolutiei-statului-883475.html )

Așa cum v-am spus într-un articol recent, parlamentarii argeșeni au avut dreptul să depună amendamente la proiectul bugetului de stat, fiindu-le repartizate niște sume limitate, prestabilite, ei urmând să le ”împartă” în funcție de buna lor credință și respect față de oameni.
Bineînțeles că fiecare a căutat să distribuie banii către investiții din localitățile în care au primari, pentru a le ridica/menține cota, electorală.
Unii, cum sunt parlamentarii PNL, au fracționat sumele de bani ”ca să ajungă la toți”, să îmbuce toți primarii liberali câte o chiftea, cât de mică, chiar dacă sumele primite nu le ajung să facă mare lucru.

Observăm, aparte, că parlamentarii PNL au cerut 193.000 lei (40.000 euro) pentru Simpozionul ”Schitul Florica locul de veci al făuritorilor României Mari”, în timp ce pentru asfaltări de drumuri sau canalizare, în localitățile cu primari liberali, au dat 50.000 lei (10.000 euro).
Cât o asfalta ăla de la Bârla cu 50.000 lei?

Trebuie să menționăm faptul că cei 193.000 lei se puteau duce în investiții pe raza orașului Ștefănești, dacă Călin Iulian – candidatul PNL la Primăria Ștefănești și Alina Gorghiu ar fi urmărit interesul general, al locuitorilor orașului, ci nu pe cel de partid.

Dar, nu … Alina Gorghiu are nevoie de banii ăștia ca să facă spectacol, propagandă politică, dă-i ”răului” pe locuitorii orașului.

Ce să mai zicem de USR?

Ăștia vor să-i dea Elenei Lasconi 2.400.000 lei (500.000 euro) pentru spații verzi, de parcă în Câmpulung Muscel nu mai erau nevoie de alte investiții … drumuri, canalizare, reabilitări de clădiri.

Lecturând listele cu propunerile/amendamentele parlamentarilor argeșeni am observat că au existat și parlamentari care a pus interesul general, al tuturor argeșenilor – indiferent de simpatiile politice pe care le are fiecare – înaintea interesului de partid.

Da domnilor, există.

Parlamentarii PSD au cerut bani pentru achiziționarea de aparatură medicală – 2.800.000 lei (pentru SJU Pitești și Spitalul de Pediatrie).

Felicitări!

În aceste spitale sunt tratați pacienți din tot județul, fără să conteze ”cu cine votează”, așa că interesul general a fost pus înaintea interesului de partid.

Ce, alegătorii PNL, USR, AUR nu se îmbolnăvesc? Nu beneficiază de aceste investiții?

Acum, îl întrebăm pe prefectul liberal Radu Perianu:

”Periene, tu, cu gurița ta, ai spus că ai constatat că sunt probleme în spitalele argeșene. I-ai rugat pe parlamentarii PNL de Argeș să ceară bani pentru Spitalul Județean de Urgență Argeș, că trebuie să urmărești interesul general al argeșenilor – ești prefectul tuturor argeșenilor?”

Măcar pentru înlocuirea ușii de lemn sau a tabloului electric pentru care ai dat amendă și ai făcut gălăgie în presă …

Aaaa … tu ești bun doar de critică, de târât primarii PSD sau USR prin instanțele de judecată și de dat amenzi … să ”construiești”, să faci ceva pentru argeșeni – NU.

Coteț, tu? Ceva de interes pentru piteșteni?

Ți-ai rupt cămașa pe tine pentru binele și prosperitatea locuitorilor Municipiului Pitești?

Puteai să ieși în fața piteștenilor și să le spui – uitați dragilor, eu m-am zbătut și am adus bani pentru investiția X care este benefică pentru locuitorii cartierului Y.

Nuuuu … tu doar critici investițiile lui Gentea, de ce să aduci tu bani pentru piteșteni.

Nu faci nimic pentru piteșteni dacă nu ești ales primar.

Mai întâi funcția, apoi faptele – mai întâi banii și apoi prestația.

Ca la curve … că doar curve politice sunteți.

Dar tu Cosmin ”Goe” Petrescu?

Că ești tare ”deștept” când analizezi critic investițiile primarului Panțurescu?

Tu? Ai adus ceva bani pentru cei din Curtea de Argeș?

Nuuuu …

Nici măcar din banii ăia mulți pe care îi încasezi din 5 sinecuri la stat nu dai?

Ăștia sunteți băi nerușinaților … sunteți cu ochii doar pe ciolan … nimic pentru cetățeni, totul pentru voi și camarila voastră.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4.3 / 5. Număr de voturi: 10

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

1 thought on “Cum au împărțit parlamentarii argeșeni banii ”repartizați” pentru ”amendamentele” la Bugetul de stat 2024. Există și parlamentari care au pus interesul general, deasupra intereselor de partid – FELICITĂRI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *