Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și administratorul public al județului, Cristian Puiu, au fost prezenți astăzi, la Universitatea din Pitești, la deschiderea celei de a XV-a ediții a Conferinței Științifice Internaționale „Istoria Uniunii Europene, Cultură și Cetățeni”, organizată de Universitatea din Pitești în colaborare cu Consiliul Județean Argeș.

Ediția de acest an, la care Consiliul Județean Argeș este partener, este organizată In Memoriam Eugen Chelaru, cel care a fost decan la Facultatea de Științe Juridice și Administrative și, din 2015, decan al Facultății de Științe Economice și Drept al Universității Pitești.

La eveniment au fost prezenți și fostul ministru al Educației, prof. univ. dr. Alexandru Athanasiu, din partea Universității București, Mihaela Diaconu – președintele Senatului Universității Pitești, Dragoș Andrei Nicolescu – președintele Baroului Argeș, Daniela Pîrvu – decanul Facultății de Științe Economice și Drept, Gheorghe Barbu, rector onorific al Universității din Pitești, conducerea Prefecturii Argeș, precum și personalități din mediul academic din țară și din străinătate, judecători, avocați și notari.

„Ieri, la Mioveni, am participat la un seminar în memoria unui fost coleg al nostru și al dvs, cadrelor didactice de la Universitatea din Pitești, prof. univ. dr. Șerban Valeca. Astăzi, iată, suntem aici la o conferință internațională în memoria unui alt fost coleg al nostru, maestrul Eugen Chelaru. Pe Eugen Chelaru l-am cunoscut mai bine în activitatea mea politică. A fost un om care dădea dovadă de un mare echilibru în tot ceea ce ne ruga să întreprindem împreună. Onorați de fiecare dată, Consiliul Județean Argeș susține asemenea demersuri care vin să ne reamintească faptul că în viețile noastre și-au pus amprenta și oameni de o asemenea valoare. Profesorul Chelaru a fost un om al cetății care și aici, la Universitatea din Pitești, a fost un om al construcției. Vreau să fiu întotdeauna un partener loial față de Universitea Pitești și vă transmit că asemenea evenimente vor avea mereu sprijinul nostru” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

„Tema conferinței de astăzi este una actuală și elocventă. L-am auzit cu o anumită ocazie pe domnul profesor Eugen Chelaru spunând: în fond ce este Uniunea Europeană dacă nu o sumă de culturi, o sumă de tradiții care trebuie păstrate și nu trebuie uitate. Dacă vrem ca în prezent să fie bine și viitorul să fie strălucit, nu trebuie niciodată să ne uităm trecutul și să învățăm din el” – Dragoș Andrei Nicolescu – președinte Baroului Argeș.

„Dl profesor Eugen Chelaru a avut, în primul rând, capacitatea și abilitatea de a pune bazele unei noi construcții, Facultatea de Științe Economice și Drept, și a reușit să anticipeze și să evite orice posibile disensiuni sau nemulțumiri care ar fi putut apare din această mișcare administrativă. Era un om de echilibru, cu mult bun simț, un om care își dorea mai degrabă să construiască” – Daniela Pîrvu, decan Facultatea de Științe Economice și Drept.

„Este un eveniment foarte important astăzi pentru Universitatea din Pitești. Sala noastră de festivități abundă de personalități care au venit la această a XV-a ediție a Conferinței Internaționale organizate în cadrul Facultății de Științe Economice și Drept. Ne obișnuisem ca la pupitru să îl avem și pe profesorul Eugen Chelaru, dar colegii care îi duc mai departe activitatea sunt dovada realizărilor sale în plan didactic, așa cum o demonstrează și acest eveniment care se va derula pe parcursul a două zile” – Mihaela Diaconu, președintele Senatului Universității Pitești.

Prof. univ. dr. habil Eugen Chelaru a fost un respectabil judecător, președinte al Tribunalului Argeș, și apoi avocat, membru al Uniunii Internaţionale a Avocaţilor și timp de 20 de ani, membru al Consiliului Baroului Argeș. În zona academică, a fost decan al Facultății de Științe Economice și Drept al Universității Pitești.
În domeniul Dreptului, Eugen Chelaru este autorul mai multor cărți de Drept Civil și a fost editor-șef al revistei « Studii juridice şi administrative», la Facultatea de Drept și Stiinţe Administrative din Pitești.
În plan administrativ a fost consilier județean.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *