Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat marți, la conferința ”Bugetul și finanțarea României în 2024: La ce să se aștepte economia?”, organizată de CursdeGuvernare.ro, că anul acesta și în 2024 nu vor mai fi creșteri de taxe și impozite.

Anul viitor se va lucra însă la reforma Codului Fiscal, care ar trebui să intre în vigoare în 2025, fiind jalonul 206 din PNRR.

La cum arată angajamentele asumate prin PNRR cu privire la reforma fiscală, „să știți că o să ducem dorul legii privind măsurile fiscal-bugetare” din acest an, a avertizat ministrul Boloș.

Reforma fiscală va fi, de altfel, cea care va susține toate majorările de cheltuieli bugetare ce urmează a fi făcute începând cu septembrie 2024, când intră în vigoare Legea sistemului public de pensii, care va avea un impact de 3 pp din PIB-ul anului viitorul, din majorarea cu 40% a pensiilor, conform declarațiilor făcute luni de ministrul Muncii, Simona Bucura – Oprescu.

„Cu siguranță, modificări în anul 2024 nu se mai pun în discuție, cel puțin la momentul actual. În momentul de față nu există în discuție niciun fel de modificare, nici pentru ceea ce înseamnă anul 2023, și nici pentru anul 2024. Vor fi suficiente măsurile din 2025. Așa cum arată angajamentele luate prin PNRR cu privire la reforma fiscală, să știți că o să ducem dorul legii privind măsurile fiscal-bugetare”, a declarat ministrul Finanțelor.

Pachetul de măsuri aprobat anul acesta trebuie văzut ca un set de reglementări tranzitorii spre reforma fiscală adevărată ce va fi aplicată, cel mai probabil, începând din 2025.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *