Revenim pe un subiect despre care am scris zilele trecute și iată că se ivesc noi informații despre aroganțele în afara legii, pe care le face Consiiului Local Corbeni, care a votat în luna aprilie un proiect de hotărâre prin care au stabilit caietul de sarcini pentru închirierea islazurilor din comună. Dar acest caiet de sarcini e cusut cu ață albă.

Prefectura Argeș a trimis o hârtie prin care avertiza asupra faptul că în respectivul caiet de sarcini este o prevedere ilegală. Și anume ca animalele să fie înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor și în evidențele cabinetelor veterinare de pe raza comunei Corbeni până la data de 28.02.2022. Și după cum a anunțat Prefectura Argeș, acest amendament este discriminatoriu și nelegal. În aceste condiții CL Corbeni a fost informat de Prefectură că dacă nu modifică aceste condiții din caietul de sarcini, hotărârea CL va fi contestată în instanță.

„Orice hotărâre din județ pe care o considerăm ilegală va fi contestată în instanță, indifferent de culoarea politică”, a declarat prefectul Radu Perianu, pentru Instituțiilestatului.ro.

Revenind la problema de la Corbeni, Consiliul Local a organizat o ședință de îndată în care nu a luat nicio măsură, după cum le-a fost recomandat de Prefectura Argeș. Deci caietul de sarcini a rămas neschimbat, iar pe 17 mai are loc licitația. Cum Primăria are termen legal de 10 zile lucrătoare pentru a trimite hotărârile CL către Prefectură, mai mult ca sigur, acestea vor ajunge pe masa prefectului după licitație.

Anticipăm un scandal de proporții între administrația de la Corbeni și Prefectura Argeș, pentru că e lesne de înțeles că Prefectura va contesta în instanță hotărârea CL, dar lum licitația se va fi organizat deja, inplicațiile vor fi foarte serioase.

Ѕă nu uităm că tot la Corbeni primăria a fost obligată să plătească 18 miliarde de lei, tot ca urmare a unui hotărâri de CL care erau cu probleme.

Alooo, domnii aleși locali, vă gândiți la urmări?

L-am sunat și pe primar să-l intrebam de ce nu amâna licitația. Dacă prefectura contestă hotărârea, se suspendă și licitația. În cazul în care edilul ar amâna licitația, dacă se ajunge în instanță, licitația e stopată până la soluționarea cauzei și nu ar mai plăti nimeni prejudicial.

Dar primarul nu ne-a răspuns la telefon. Îl așteptăm totuși cu un punct de vedere.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 2

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.