Schimbare importantă! Liceele care nu au niciun promovat la Bacalaureat sau au doar un candidat promovat în sesiunile de bacalaureat din 2023 nu vor mai primi elevi în clasa a IX-a în septembrie 2024.

Potrivit unui articol publicat ȋn Monitorul Oficial, aceste licee nu vor mai avea dreptul să înființeze clase de a IX-a, conform noii metodologii privind cifra de școlarizare pentru învățământul preuniversitar.

„Art. 10. – (1) Propunerile privind cifra de școlarizare pentru clasa a IX-a, cu frecvență, zi, învățământ liceal, corespunzătoare filierei/profilului/specializării/calificării profesionale se vor face de către unitățile de învățământ pentru care acestea au obținut autorizarea de funcționare provizorie/acreditarea prin ordin de ministru.

Unitățile de învățământ care, în sesiunile cumulate din anul 2023 ale examenului de bacalaureat, au înregistrat procent de promovabilitate de 0% sau în care acest examen a fost promovat de un singur absolvent nu vor propune cifră de școlarizare la clasa a IX-a cu frecvență zi”, este articolul ce face referire la rata de promovare 0., citat de Libertatea.ro.

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *