Florin-Vasile Cîțu, Alina Gorghiu și o delegație de la Senatul României vor efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii.

Vizita va avea loc la Washington D.C., în perioada 24-30 martie 2022, având ca scop reliefarea sprijinului deplin al Parlamentului pentru relația bilaterală transatlantică cu SUA, bazată pe Parteneriatul Strategic și apartenența la NATO.

Delegația Senatului României va avea o serie de întrevederi oficiale cu reprezentanți ai Senatului și ai Camerei Reprezentanților SUA, precum și ai Departamentului de Stat. De asemenea, vor avea loc și întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri din SUA și ai comunității române din zonă.

Vor fi dezbătute teme privind relația bilaterală româno-americană, cooperarea în plan politic și parlamentar, economic și de securitate, precum și proiecte internaționale. Pe agenda discuțiilor va figura și interesul pentru un dialog parlamentar activ între Parlamentul României și Congresul SUA, cu predilecție în ceea ce privește aderarea țării noastre la programul Visa Waiver, se arată într-un comunicat de pe site-ul Senatului României.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3.7 / 5. Număr de voturi: 3

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *