”Un adevăr spus pe jumătate este tot minciună” ori ”un adevăr spus pe jumătate este mai rău decât o minciună spusă pe de-a-ntregul” – au zis unii mai deștepți/înțelepți decât noi.

Nimic spectaculos – până la urmă – întrucât este evident că jumătatea aia de adevăr – folosită de ticălos, de pungaș – ascunde, mult mai bine/abil, minciuna din afirmația sa.

Interlocutorului îi este mai greu să deslușească minciuna, din gura escrocului, atât timp cât e ascunsă în spatele unei frânturi de adevăr.

Șarlatanul este, deja, subiect calificat – în astfel de cazuri – întrucât premeditează totul, ticluește mișelește minciuna-complexă pe care o folosește, muncește pentru conceperea ei … e versat, potlogar bătrân (cu experiență).

Cam așa și cu Alina Gorghiu – președinta PNL Argeș – a mai mare și abilă ”ticluitoare” de adevăruri spuse doar pe jumătate.

Săptămâna aceasta, Alina Gorghiu a ieșit mândră și ”calică” (cum spunea șeful ei Nicolae Ciucă) ca să anunțe o victorie de răsunet național … ”transferarea” a doi primari și viceprimari de la PSD, la PNL.

Că nu e nicio grozăvie, nicio izbândă, știe toată lumea, dar pentru Alina Gorghiu nu contează, ea avea nevoie de ”o jumătate de adevăr” pe baza căruia să-și clădească minciuna înșelătoare cu care să-și escrocheze proprii colegi, liberali, din țară.

Toți argeșenii știu că cei doi primari plecați la PNL – din comunele Cocu și Cuca – nu mai erau candidații PSD pentru primăriile respective și că aceștia au trecut la PNL pentru că luaseră ”eject” de la PSD.

Unul dintre ei, cel de la Cocu, mai e și cercetat penal pentru delapidare … dar merge la PNL, poate să stea la masă cu ministra justiției.

Să vă mai aducem aminte de declarația șefului Alinei Gorghiu – Nicolae Ciucă – ăla ”sărac cu duhul” de nu-l ia nimeni în seamă la el în partid, la PNL?

Întrebat dacă îl va susține să candideze (pe Iulian Dumitrescu, președintele liberal al CJ Prahova), Nicolae Ciucă a răspuns: „Știți care sunt principiile noastre legate de candidatura celor care sunt membri ai PNL. Este absolut necesar ca fiecare dintre cei care optează pentru o astfel de situație să-și clarifice mai întâi situația juridică” ( https://www.stiripesurse.ro/iulian-dumitrescu-si-a-dat-demisia-din-toate-functiile-de-conducere-ale-pnl-nicolae-ciuca-garantat_3250947.html )

A defecat Alinuța pe principiile liberale ale lui Nicolae Ciucă (și pe el, am putea spune, metaforic) și uite că și-a luat candidat cu probleme penale – primarul de la Cocu – nu a mai așteptat ea ca să-și clarifice ăsta situația juridică.

Să revenim la marea escrocherie.

Deși Alina Gorghiu știe că niciunul dintre ”transferații” de la PSD, la PNL – fie primari ori viceprimari – nu au nicio șansă să câștige alegerile locale, ea a propagat, totuși – la nivel național – vestea teribilă, de necrezut, cum că EA a întors roata, din rostogolire și că în timp ce în toate județele fug primarii PNL către PSD, EA, INEGALABILA, SUBLIMA, ÎMPĂRĂTEASA a reușit – singura din țară – să aducă primari PSD, în PNL Argeș … tocmai invers, față de colegii ei incompetenți din țară.

E a mai tare din PNL, domnilor … ce să mai vorbim.

Băi și a aruncat mizeria la nivel național (în vreo două publicații) ca să afle toți colegii ei din țară de marea ei grozăvie, să se ducă – ca fraierii – după fenta ei și să se minuneze cum de există o așa ”luminăție” în PNL (https://www.stiripesurse.ro/mutari-de-ultim-moment-pe-scena-politica-alina-gorghiu-anunta-venirea-unor-primari-psd-in-tabara-liberalilor_3261879.html) .

E, le spunem noi – acum – tuturor liberalilor din țară, că Alinuța a luat niște rebuturi aruncate la gunoi de PSD, nu e nicio scofală.

Niciunul nu o să câștige alegerile la ei în comună, dar a fost nevoită să-i primească întrucât în cei 4 ani de zile de când conduce PNL Argeș n-a fost în stare să ”crească” oameni proprii și a ajuns să scarmene printre gunoaiele PSD ca să-și ”cârpească-n cur” organizația.

Liberalii din țară să aștepte ziua ”judecății de apoi” și să vadă ce scor scoate Alina Gorghiu, cu PNL Argeș, la alegerile locale.

Acel scor o să dea măsura reală a competenței politice a Alinei Gorghiu.

Că n-o să mai conteze, asta este altceva. Când o să i se devoaleze adevărata non-valoarea ea o să fie deja europarlamentar … ce dracului, voi chiar ați crezut în meritocrație la PNL???

Meritocrația la PNL = merită funcții ăla care joacă mai bine pilele-relațiile pe degete, nu cel care are rezultate mai bune, la alegeri.

În final, mai scriem vreo două rânduri … dar nu ne așteptăm ca Alina Gorghiu să ”rezoneze” cu aceste idei.

Păi dacă adevărul spus pe jumătate este tot minciună, atunci haideți să ne aducem aminte două dintre citatele lui Immanuel Kant – ”Minciuna este disprețuirea și oarecum nimicirea propriei tale demnități umane”, respectiv – ”Minciuna este totdeauna odioasă când cineva profită de pe urma ei”.

Nimicirea propriei tale demnități umane … minciuna este odioasă … ”vacs albina” (flecușteț, un nimic), pentru Alinuța noastră … o doare pe ea la bașcheți.

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3.8 / 5. Număr de voturi: 10

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *