Prostul ŞTIE. E sigur. E un om care exhibă competenţe şi e sigur de ele. Dacă crezi că ştii ceva, trebuie să vezi dacă nu treci printr-o criză de prostie… (…). Prostul nu poate fi contrazis, are convingeri de beton. E un om fericit. E plăcut să ştii că ştii, că ai dreptate. Chiar dacă nu contezi!… Când vedem un ştiutor, trebuie să fim suspicioşi: prostul e serios. E solemn. Nu se joacă. E demn, inflexibil, pietrificat. Ia toate lucrurile în serios, dar mai ales pe el însuşi. Pentru că e serios, prostul e şi sfătos. Are soluţii pentru orice problemă. E o suficienţă intelectuală glorioasă, e o fudulie. Are idei fixe. Nu se îndoiește de el însuşi şi îi place de el!” – Andrei Pleşu (www.ziarulmetropolis.ro/andrei-plesu-71/) 

 

Alina Gorghiu ȘTIE. Se pricepe la toate … la infrastructura rutieră, feroviară, la vapoare – șalupe și șlepuri, la educație, armament, război, afaceri externe, relații internaționale … chiar nu găsim un domeniu în care să nu-și fi dat ”creatura” cu părerea. 

Doar că ea își dă cu părerea, critică, fără să poată arăta – concret – ce a făcut ea, bine/mai bun. 

Critică infrastructura rutieră. OK, nu zicem că nu are dreptate. Toți vrem drumuri cât mai bune, dar pentru a dezvolta infrastructura rutieră trebuie să ai bani – în primul rând. 

Până să sari la gâtul altora, adu-ți aminte că PNL a fost la putere ani de zile, a avut ministru al transporturilor și nu a făcut nimic. 

În fiecare domeniu în care iese Alinuța (știe tot) să critice, putem să-i dovedim că și liberalii sunt vinovați de toate neajunsurile constatate de ea. 

În weekend-ul trecut a ieșit ”madama”, cu alai, cu camere de filmat, aplaudaci … precum ”Ceaușescu”, că dacă nu o ovaționează nimeni din proprie inițiativă, atunci pune în scenă ”spectacole” (ieftine, ce-i drept), aduce figuranți, cu regie  … tot tacâmul. 

Spectacolul vomitiv a implicat și copii (care întâmplător erau în trenul cu care s-a dus ea de la Schitul Golești, la Câmpulung – câțiva kilometri), folosiți pentru a crea o atmosferă de veselie, bună-dispoziție, beatitudine … spirit liberal, ce să mai vorbim. 

Ne vom opri doar asupra ipocrizie dovedite cu ocazia filmărilor făcute în Gara din Schitul Golești. 

”Creatura”, care face politică de mică (mică, mică dar …), care este parlamentar de peste 20 de ani, se uită lung spre rețeaua, abandonată, de funiculare și se arată dezolată. 

Șmecheră, nu zice nimic concret … decât vrea să arate că e dezamăgită că industria argeșeană a ajuns în paragină. 

Pe bune, prefăcuto??? 

Păi nu voi ați distrus industria țării??? 

Liberalilor ticăloși, ați fost în Parlamentul țării în toți acești ani și ați deținut și puterea, de mai multe ori.  

Alinuțo, nu fă pe ”neprihănita”, păi pentru decăderea economică a Câmpulungului sunteți vinovați – în egală măsură – ca și ceilalți politicieni. 

În plus, în înțelepciunea ei de ȘTIE TOT, Alinuța mârâie și la Sorin Grindeanu arătându-se nemulțumită de infrastructura CFR, de parcă pe vremea când au fost ei la putere s-ar fi investit masiv în domeniu. 

 

Alina Gorghiu ne aduce aminte de o povestioară – cu tâlc – din Abecedar (cine-și mai aduce aminte). 

Într-un loc de basm, s-a iscat o mare gâlceavă. Patru copii se certau de zor și făceau zarvă mare. 

Un bătrânel, care trecea prin zonă, a intervenit încercând să-i potolească. 

Astfel, a aflat că copiii au plantat câte un pom fructifer și că fiecare susține că alegerea lui a fost cea mai bună. 

Toți cer ca bătrânul să decidă cine are dreptate. 

OK 

Merg toți la primul pom.  

Copilul care l-a plantat se laudă că el a ales un măr, că merele sunt sănătoase, că se coc vara când sunt încă în vacanță ș.a.  

Unul dintre copii, mai obraznic, a început să vocifereze – nu e domne bine măr, că suntem în zonă neprielnică pentru măr … și a tot continuat să CRITICE. 

Bătrânul a mers la al doilea pom. 

Aici, cel care l-a plantat s-a lăudat cu un puiet de cais. A arătat că fructele sunt aromate, viguroase etc … 

Băiețelul cu gură mare a început să râdă și că CRITICE. Cum domn’e cais lângă măr? Cine a mai văzut așa ceva.  Nuuu … greșit … e o alegere proastă. 

Bătrânelul a trecut la al treilea copil și a aflat că acesta a plantat un nuc. A justificat că lemnul de nuc e prețios, că nucile se folosesc la prăjituri etc … 

Gură mare a sărit ca ars … a început să-l CRITICE și pe cel de-al treilea. 

Cum domnule să plantezi nuc, păi nucul face umbră și îi omoară pe ceilalți doi pomi. 

Bătrânelul, s-a întors spre ”gură mare”, cel cere ȘTIA TOT, care CRITICA și l-a întrebat ce a plantat. 

Băiatul a răspuns: aaa … nuuu … eu n-am plantat nimic!” 

Cam așa e și cu Alina Gorghiu – ea ȘTIE, îi critică pe toți, dar NU A PLANTAT NIMIC. 

În rest … no comment … suntem siguri că ați înțeles mesajul nostru. 

  

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3.8 / 5. Număr de voturi: 11

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *