În oraşul Ştefăneşti, Iulian Călin joacă rolul de candidat PNL la primărie. Se dă rotund, încearcă să ia pulsul comunităţii, căci 2024 bate la uşă… Pe persoană fizică, liberalul e arbitru de fotbal, are studii superioare, deci diplomă de facultate, pe bune. Practic, referinţe sănătoase, după cum ar spune greii PNL Argeş. Însă dincolo de toate acestea, Călin se înscrie cu succes în rândul agramaţilor din partid (deloc puţini) pentru care limba română e o mare taină.

Am descoperit însă că Iulian Călin are numeroase postări fără cusur, pe social-media. Pentru cunoscători, omul are pe cineva care-i scrie subiectele. În timpul liber însă, când mai scrie o urare pentru vreun prieten, mănâncă litere, uită să pună semnele de punctuaţie la locul lor. Şi asta nu din vreo eroare de tastare, ci pentru că liberalul – candidat la primărie – nu ştie regulile de scriere, cele care se învaţă în primele clase primare.

„La mulţi ani finu să fi sănătos” – a scris Iulian Călin. Trei greşeli la orizont! Din propoziţie, lipseşte un apostof, o virgulă şi un „i”. Să mai spunem şi că trebuie un semn al exclamării? Iată, patru greşeli, într-o amărâtă de propoziţie.

P.S: Iuliane, „să fii sănătos” se scrie cu doi „i”. Mai pune mâna pe o carte, prietene! Poate îţi explică elitele de la PNL Argeş care-i treaba cu limba română şi te pui la punct până la localele de anul viitor. Altfel, mai bine roagă-ţi scribul să te ajute la toate postările. Măcar să nu te ai faci de c…t pe persoană fizică.

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4.7 / 5. Număr de voturi: 7

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *