Desființarea secției de dermatologie din Spitalul Municipal Câmpulung este un abuz și atentează la dreptul câmpulungenilor la sănătate și la servicii medicale, arată social-democrata Corina Scarlat, una dintre cele mai aprige, dar și mai documentate critice ale primăriței Elena Lasconi.
„Nu trebuie să stăm deoparte, să privim cu resemnare la ceea ce ni se întâmplă.
Primărița Elena Lasconi împreună cu Andrei Aron, consilierul ei pe probleme de sănătate și directoarea spitalului au decis să desființeze secția de Dermatologie de la Spitalul Municipal, ignorându-i inclusiv pe cei 40 de medici care au semat o petiție împotriva acestei decizii.
Ceea ce nu pricepe primărița este că e ușor să distrugi, dar să construiești ceva în loc este foarte greu.
E ușor să desființezi secții din spital, dar să le reînființezi este foarte greu, spre imposibil. Autoritățile sanitare, DSP și Ministerul Sănătății aprobă foarte greu înființarea sau reînființarea de secții.
Chiar și fără desființarea Secției Dermatologie oricum există pericolul reducerii numărului de paturi. Nu sunt medici suficienți și nici nu mai sunt acoperite gărzile. Aprobarea numărului de paturi pentru un spital se face după criterii clare, stabilite în metodologie.
Autoritățile sanitare ar putea decide în 2024 reducerea numărului de paturi din spital. Odată cu reducerea numărului de paturi se vor reduce și alocațiile bugetare pentru spital.
Medicii nu își pot exercita profesia într-un spital subfinanțat, iar pacienții își pierd încrederea în Spitalul Câmpulungului și preferă să meargă la Pitești sau la București ca să se trateze. Astfel, suntem într-un cerc vicios. Riscăm să rămânem fără Spitalul Municipal, sau să îl vedem transformat într-un simplu ambulatoriu.
Unde se vor mai trata câmpulungenii? De ce să fie obligați să meargă la Mioveni, Pitești sau la București? De ce Câmpulungul, un municipiu important, să ajungă în situația unei comune căreia i se desființează dispensarul?
Urmează acreditarea Spitalului Municipal Câmpulung de către autoritățile sanitare. Ca de obicei, este un nou prilej de cheltuit bani publici, pentru că noua conducere a spitalului pusă de primăriță, a contractat un consultant în probleme de sănătate, pentru suma de peste 42.000 lei ( 428 de milioane de lei vechi), ca să ajute cu acreditarea spitalului. Dar personalul spitalului, conducerea actuală, nu puteau pregăti documentația necesară în vederea acreditării, fără să mai dea atâția bani unui consultant?
Deviza primăriței Elena Lasconi este “după mine, potopul!” .
Va fi foarte greu să dregem ce strică ea, vom avea mult de lucru. Vom reuși, dar este păcat de acești ani pierduți.”, atrage aten’ia Corina Scarlat.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 2

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *