Ziarul Cotidianu a făcut radiografia Elenei Lasconi, primarul Câmpulungului şi candidatul USR la prezidenţiale. Jurnalistul Cornel Nistorescu spune că pe Lasconi a cam ȋmbătat-o puterea şi că totuşi nivelul ei nu e atât de ridicat pe cât se vede ȋn media.

“Elena Lasconi a vrăjit un oraș și, mai apoi, un partid. După o carieră bazată numai pe apariții televizate și pe știri de presă, Elena Vasilica Lasconi a devenit o minivedetă politică. Câștigă alegerile din USR și devine candidata  partidului la  alegerile prezidențiale din acest an. Succese în cascadă, menite să atragă și să hrănească ambiții de putere. Fără îndoială, ne aflăm în fața unei doamne care stăpînește relația cu camerele de luat vederi, care trăiește intens pe scenă și la microfon ca o actriță care este vrăjită de propriul său rol. În plus, fosta crainică își gestionează aparițiile cu pricepere și abilitate, chiar le pregătește minuțios. Așa a ajuns la o cotă de popularitate de care s-a lipit și visul de putere.

Am parcurs  cea mai mare parte dintre știrile existente  despre Elena Lasconi ca primar la Câmpulung. Le-am recapitulat și  în Cotidianul și merită să o faceți și dumneavoastră. Cele mai multe sunt știri supte din deget, cum zic jurnaliștii. Dacă nu apăreau nu păgubea nimeni cu nimic. Că a schimbat yala de la primărie, că a făcut o declarație de dragoste soțului ei, că pe vreme de Covid a cerut măsuri de protecție ca la ATI  la intrarea în primărie, că vrea să transforme un teren cu ciulini într-un „centru medico-social” (cine știe dacă s-o fi bătut fundația!), că vrea  facturi zero pentru iluminatul public, că și-a corectat numele, că i-a destituit pe șeful poliției locale și pe cel al administrației piețelor, că și-a procurat un aparat cu care i-a controlat pe angajați dacă trag la măsea, că a îmbrăcat primăria orașului în inimioare etc.

Dincolo de  abordările frumoase și îngrijite, cam asta este anvergura personajului.”, a scris Cornel Nistorescu.

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3.5 / 5. Număr de voturi: 2

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *