Dacian Cioloș a propus sâmbătă organizarea de alegeri primare pentru desemnarea unui candidat comun al opoziției democratice la alegerile prezidențiale de anul viitor.

  • “Dacă strângem rândurile și in acest proiect politic există și alți oameni serioși care își doresc să candideze la prezidențiale, propun să avem alegeri primare înainte de a intra cu candidaturi oficiale la Președinție.
  • Sunt multe lucruri care ne unesc, haideți ca înainte să ne prezentăm candidaturile oficiale să organizăm aceste ”open primaries”, deschise și pentru cei care sunt în partidele care ne susțin, dar și pentru cei care așteaptă un proiect, o alternativă, care așteaptă să vadă că se întâmplă ceva structurat, coerent și cu viziune”, a spus Cioloș, în cadrul evenimentului „Renew Europe” despre viitorul României europene, organizat de REPER.

În opinia sa, “a venit timpul să votăm și un proiect prezidențial, nu doar un om” în condițiile în care din cauza lipsei încrederii în politică şi politicieni, în lipsa performanţei statului, dezgustaţi de politică,  “tot mai mulţi români pleacă urechea la minciuni populiste și la atitudini extremiste”.

Cioloș propune, de asemenea, înainte de a se vorbi despre candidaturi la prezidențiale,  un “Proiect de unitate și colaborare între noi, Societatea Civilă şi Mediul Antreprenorial”. “Pentru că ruptura dintre partide și societate este evidentă și acolo trebuie să acționăm în primul rând, înainte de a construi un proiect pentru România”, a argumentat el, potrivit G4media.ro.

Fostul premier – care susține că este “mereu întrebat” dacă va candida la prezidențiale – spune că este gata să facă “orice e nevoie pentru a ne asigura că în 2024 nu mai suntem în situația de a alege între PSD și AUR, între o guvernare incompetentă dovedită și extremism”.

În loc să alegem răul cel mai mic, în loc să alegem între Simion sau Ciolacu, cred că e timpul să alegem pe cineva care spune clar ce vrea el să facă în calitate de președinte al României și cum vrea să facă asta și care e proiectul său.

Pe Ion Iliescu l-am votat ca să nu iasă Vadim Tudor. Pe Traian Băsescu, ca să nu iasă Adrian Năstase sau copia acestuia, Mircea Geoană care, tineți minte, a mai încercat o dată. Pe Klaus Iohannis l-am votat ca să nu iasă Victor Ponta”, a mai spus el.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4.5 / 5. Număr de voturi: 2

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *