Generalul Mircea Chelaru, deputat AUR, susține că planul include diverse moduri de a satisface această cerință. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are în plan reintroducerea prin lege a ununi stagiu obligatoriu minim de trei luni, care poate fi în cadrul armatei sau a unor asociații non-profit.

„Nu este o agresiune asupra libertății nimănui, nu este o chestiune care sa prindă tânărul cu arcanul şi dus obligatoriu. În constituţie, articolul 55, dacă am reţinut bine, la drepturile şi îndatoririle cetăţenilor, se stipulează: Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să-şi apere ţara. Aşadar, dacă în Constituţie cetăţeanul român este obligat să îşi îndeplinească acest atribut, bineînțeles că statul este obligat, la rândul său, să-i asigure pregătirea necesară pentru a-şi îndeplini obligaţia constituţională. Forma prin care se face acest lucru este cu totul altceva.

Până acum a fost serviciul militar obligatoriu, noi intenţionăm să generăm această lege de pregătire a întregii populaţii pentru apărarea sau, dacă vreţi, autoapărarea armata. Nu poţi să laşi pe om fără această pregătire, pentru că devine victimă sigură. Mai ales în contextul în care, vedeţi dumneavoastră, ce se întamplă în această lume întoarsă pe dos.

Pregatirea prin Constitutie este obligatorie. Ca se face in forma alternativa, ca se face pe o perioada de 5 ani, alternativ, in functie de cum doreste sa participe, ca este una integrata corespunzator tipului de voluntariat.

Obligativitatea noastra ca oameni care chipurile avem grija ca acest stat sa fie functional din perspectiva autoapararii, sa nu stam numai in asteptarea cuiva care vine sa ne apere din afara. Fiecare cetatean trebuie sa-si indeplineasca aceasta obligatie si sa execute aceasta pregatire minimala.

Nimeni nu iti impune intr-un mod sau altul sa iti pregatesti populatia pentru autoapararea armata. Unii pot sa faca treaba aceasta corespunzator misiunilor caree sunt in planurile respective, ca nu toti se duc sa se lupte cu avioanele, cu tancurile. Exista o sumedenie, exista cel putin 35 de tipuri de misiuni într-un razboi pe care le poate indeplini fiecare cetatean. Dar, cu o minima pregatire militara. Acest lucru va fi sectorizat, diferentiat in functie de capacitatile fiecaruia.”, a spus generalul Mircea Chelaru la Realitatea Plus.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *