Partidul Naţional Liberal şi Nicolae Ciucă l-au invitat la Bucureşti pe cancelarul austriac „pentru ca acesta să-şi mai bată o dată joc de români”, susţine Uniunea Salvaţi România, într-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanţilor USR, „refuzul Austriei pe tema aderării României la Schengen, reiterat de cancelarul austriac, Karl Nehammer, imediat după participarea la Congresul PPE organizat la Bucureşti şi după întrevederea cu preşedintele Klaus Iohannis, reprezintă un nou eşec pentru autorităţile de la Bucureşti”, în timp ce „Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă şi Klaus Iohannis, mult prea preocupaţi de cum să comaseze alegeri şi să calce democraţia în picioare, dovedesc încă o dată cât de îndepărtaţi sunt de agenda reală a României”.

„Karl Nehammer vine la Bucureşti, se întâlneşte cu preşedintele României şi, imediat cum a ieşit de la Cotroceni, ne-a mai spus o dată ‘nu’, în ciuda declaraţiilor triumfaliste făcute de reprezentanţii PNL după prima zi de Congres PPE. M-aş fi aşteptat ca, dacă tot s-a organizat la Bucureşti evenimentul PPE, Nehammer să se abţină. Iar cei de la PNL măcar să nu mai creeze românilor aşteptări false. Parlamentul European şi Comisia Europeană susţin întru totul intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Cine poate să facă ceva, în această fază, este domnul Iohannis, care stă la masa Consiliului European şi-şi poate asuma un veto pe anumite chestiuni. Este vorba de diplomaţie, dar şi de demnitate”, a afirmat europarlamentarul USR Vlad Botoş, citat în comunicat.

De asemenea, reprezentanţii USR arată că, „în timp ce preşedintele Iohannis şi premierul Ciolacu au întâlniri de complezenţă cu principalul opozant al intrării României în Schengen, şoferii continuă să piardă zile în şir la cozile din vămi, iar transportatorii români pierd milioane de euro, fără a le fi oferită măcar o perspectivă când s-ar putea termina acest coşmar”. „Chiar şi miniştri din guvernul PSD-PNL au admis că pierderile cauzate de neintrarea în Schengen ajung la circa 10 miliarde de euro anual”, adaugă aceştia.

„Eşec pe toată linia pe subiectul Schengen! Deşi s-au bătut cu pumnul în piept că vor face şi vor drege, marii ‘lideri’ ai PNL nu au reuşit să obţină nici în aceste zile susţinerea Austriei pentru un calendar clar de aderare completă a României la Schengen. Ni se prezintă drept un mare succes adoptarea la congresul PPE a unui manifest electoral fără niciun angajament şi termene ferme şi inclusiv acesta adoptat fără un vot ‘pro’ din partea Austriei. Asta se întâmplă când obiectivul accederii complete în Schengen a fost urmărit la fără frecvenţă de cei responsabili. Preşedintele Iohannis a petrecut mai mult timp la relaxare prin destinaţii exotice, în loc să facă turnee prin marile capitale europene, iar Nicu şi Marcel fac şi desfac, de luni bune, alianţe politice, liste şi comasări, fără nicio preocupare pentru subiectele majore ale României”, a declarat deputata USR Cristina Prună, candidat al Dreptei Unite pentru Parlamentul European.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *