Este o lună decisivă pentru români! Guvernul pregătește ordonanța austerității și cea a reducerii cheltuielilor bugetare, dar înainte de asta ministrul Finanțelor, Marcel Boloș și ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu merg la Bruxelles pentru a obține aprobare astfel încât țara noastră să nu piardă banii din PNRR. Între timp, cabinetul Ciolacu trebuie să finalizeze reforme importante precum cele din sistemul de pensii și salarizare, iar șeful Casei de Pensii vine cu noi date despre majorările de anul viitor: indexarea pensiilor de la 1 ianuarie 2024 ar trebui să acopere atât inflația cât și creșterea salariului mediu brut.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș și ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, vor discuta la Bruxelles pentru a obține aprobarea asupra măsurilor în așa fel încât PNRR-ul României să nu fie afectat, anunță Realitatea.net.

Ministrul Finanţelor va discuta cu oficialii europeni şi legat de rectificarea bugetară pe care Executivul de la Bucureşti urmează să o aprobe în luna septembrie.

Măsurile fiscale pe care Executivul urmează să le aprobe vizează, între altele, eliminarea unor facilităţi fiscale, respectiv a impozitului pe venit în domeniul IT peste 10.000 de lei şi a CASS-ului în construcţii, agricultură şi industria alimentară.

Alte măsuri analizate în Guvern vizează taxarea proprietăţilor de peste 500.000 de euro, dar şi a automobilelor scumpe de peste 75.000 de euro.

O parte dintre aceste măsuri ar urma să fie aplicate de la 1 octombrie, iar celelalte de la 1 ianuarie 2024.

Tot după 21 august, ministrul Muncii, Simona Bucura, se va deplasa la Bruxelles pentru a prezenta reprezentanţilor CE proiectul de lege privind pensiile speciale cu amendamentele formulate în acord cu decizia CCR şi stadiul reformei în domeniu, dar şi pentru discuţii referitoare la jalonul asumat privind alocarea unui procent de 9,4% din PIB pentru pensii.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *