PSD va cere în Coaliția de guvernare ca Executivul să emită în regim de urgență un act normativ pentru suspendarea temporară a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina!
„O astfel de măsură este necesară pentru protejarea fermierilor români, deoarece compensările primite din partea Comisiei Europene nu pot acoperi valoarea totală a daunelor suferite de aceștia.
Consider că România a dovedit până acum, și o va face și pe viitor, că este alături de poporul ucrainean. Trebuie luate însă măsuri pentru a proteja populația din țara noastră și #producătorii autohtoni. Sunt măsuri care au fost decise și de guvernele din alte state din Uniunea Europeană. Trebuie să luăm și noi deciziile pe care le considerăm că sunt necesare pentru a proteja #agricultura din țara noastră și pentru siguranța alimentară a românilor.
Suntem alături de ucraineni în eforturile lor, dar un parteneriat nu poate fi unul viabil și corect atunci când una din părți are mereu de suferit. În primul rând, Guvernul român trebuie să urmărească interelese românilor.
De asemenea, PSD susține ca statele din Estul Europei care au fost afectate de exporturile din Ucraina să poarte o negociere comună cu reprezentanții Comisiei Europene și cu partea ucraineană, astfel încât măsurile de sprijin destinate agriculturii Ucrainei să nu afecteze interesele fermierilor din statele învecinate”, transmite PSD Argeș.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *