Taxa de solidaritate pentru marile companii este necesară, afirmă Ion Mînzînă, președinte al PSD Argeș și al Consiliului Județean.
De aceea, spune Ion Mînzînă, PSD propune pentru marile companii un model de taxare care reprezintă, practic, o extindere a TAXEI DE SOLIDARITATE introdusă la nivel european în domeniul energiei.
„PSD dorește ca acest model să fie extins la toate companiile mari care au înregistrat profituri excepționale și care trebuie să plătească taxe în România măcar la fel cum plătesc firmele românești, adică cel puțin 1% din cifra lor de afaceri.
Supraprofiturile obținute prin specularea actualei situații de criză trebuie suprataxate și, astfel, o parte dintre ele să se reîntoarcă către societate.
Este vorba despre echitate! Sunt multinaționale care prin așa-zisele optimizări fiscale ajung să plătească un impozit sub echivalentul a 1% din cifra lor de afaceri, în timp ce companiile românești plătesc de 3-5 ori mai mult.
De mute ori, marile companii își exportă profiturile prin diverse inginerii financiare, iar impozitul declarat e atât de mic, încât impozitul de 16% din această sumă nu reprezintă nici măcar 1% din cifra de afaceri, așa cum plătesc toate IMM-urile din România!”, declară Ion Mînzînă.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *