Jurnalista de investigație Emilia Șercan a remarcat că Lucian Bode, ministru de Interne și secretar general al PNL, a scris în teza de doctorat „Fukuyama”, numele unui celebru politolog și specialist în relații internaționale,” în loc de „Fukushima”, centrala din Japonia unde a avut loc dezastrul nuclear din 2011.

„Descrierea pentru poza de mai jos ar putea fi: Pățăști când dormi cu Fukuyama sub cap inclusiv pe bancheta din spate. Printscreen-ul de mai jos este de la pagina 101 din teza rafinatului om de știință dr. Lucian Bode. Este o evidentă eroare. În loc de Fukuyama – om de știință (nu chiar de calibrul lui dr. Bode), politolog, economist și specialist în relații internaționale – trebuia să fie Fukushima, centrala nucleară din Japonia unde s-a produs un dezastru nuclear după un cutremur devastator din 2011”, a scris Emilia Șercan, vineri, pe Facebook.

Jurnalista a subliniat că „o astfel de eroare nu ar fi trebuit să existe într-o teză de doctorat susținută în 2018, deci la șase ani după debutul scandalurilor despre plagiat și impostură”

„O astfel de eroare nu ar fi trebuit să existe dacă conducătorul de doctorat își făcea treaba, dacă comisia de îndrumare își făcea treaba, dacă cei trei referenți care au validat acordarea tezei de doctorat își făceau treaba și dacă comisia CNATDCU care a confirmat acordarea titlului își făcea treaba”, a adăugat ea.

Eroarea nu fusese observată nici de USR, nici de Comisia de Etică a UBB.

„Eroarea nu a fost sesizată nici de cei din USR care au transcris recent teza lui dr. Bode la Biblioteca Națională, dar nici de Comisia de Etică a UBB care a analizat seizarea USR. Am sesizat-o eu, citind și analizând cătinel, ca de obicei”, a adăugat Emilia Șercan.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 1 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *