Premierul Marcel Ciolacu şi trei dintre miniștrii cabinetului merg la Bruxelles pentru a convinge Comisia Europeană să modifice PNRR și să accepte un deficit bugetar majorat pentru România.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, va discuta modificările la legea pentru eliminarea pensiilor speciale, după decizia CCR.

Ea va încerca să îi determine pe responsabilii europeni să nu ne taie fondurile din cauza depășirii termenului prevăzut în PNRR pentru adoptare, relatează Antena 3 CNN.

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, vor discuta cu oficialii de la Bruxelles despre depășirea cheltuielilor bugetului de stat.

„Avem termen până pe 31 august să terminăm renegocierea PNRR (…) Ne-am asumat 4,4%, suntem singurul stat din UE care acord în ceea ce privește deficitul”, a declarat premierul.

El și ministrul Boloș vor prezenta planul de măsuri fiscale ce urmează să fie aprobate până în luna septembrie.

Acestea vizează, între altele, eliminarea unor facilități fiscale, impozitarea veniturilor în domeniul IT care depășesc 10.000 de lei și eliminarea scutirii la plata CASS în construcții, agricultură și industria alimentară.

Potrivit presei, şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, va avea întrevederi de lucru la Comisia Europeană.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *