Dan Voiculescu isi lanseaza cartea ”Lupta politica” la targul de carte Gaudeamus care are loc la Bucuresti, vineri, 24 noiembrie 2017. Inquam Photos / Octav Ganea

2024 e primul an electoral în care partidul lui Voiculescu nu mai capătă locuri pe listele PSD pentru a intra în parlamentul național și cel european. Cel puțin la alegerile europarlamentare din iunie, PUSL va candida pe listă proprie, șansele de a trece pragul electoral de 5% fiind, practic, nule.

”În urma ședinței de astăzi de la sediul central, s-a decis participarea PUSL la alegerile europarlamentare din acest an pe listă proprie. Aceasta decizie a fost confirmata de dl. Cristian Popescu Piedone – Președinte Executiv și de dna Gratiela Gavrilescu – Președinte al Biroului Executiv. Lista va fi compusa din membri PUSL si asteptam de la dvs. propuneri de persoane cu vizibilitate/ notorietate pentru candidaturile la alegerile europarlamentare. Odata cu aceasta decizie, vă informăm că demaram si strangerea de semnaturi pentru alegerile europarlamentare” se arată într-o decizie internă a partidului, luată azi și semnată de secretarul general Alice Man.

La ultimele alegeri europarlamentare, partidul fondat de Dan Voiculescu a obținut patru fotolii pentru oamenii săi plasați pe lista PSD. În ultimele săptămîni au apărut informații că lui Voiculescu – cel care solicitase cel puțin 3 locuri în PE – i s-a transmis de către liderii PSD că, dată fiind scăderea social-democraților în sondaje, nu mai au resurse să sprijine și PUSL. Rămîne de văzut dacă măcar UDMR va beneficia din nou de sprijinul PSD pentru a trece pragul la europarlamentare, așa cum s-a întîmplat în 2019, anul în care maghiarii au fost ”votați” inclusiv în județe unde numărul etnicilor era mai mic decît cel al voturilor obținute.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *