După ce s-au aflat la cuțite în ultimii doi ani, partidul PUSL al lui Dan Voiculescu marchează o răsucire neașteptată în raport cu AUR: nu doar că îi trimite bezele într-un comunicat de presă, dar preia o temă lansată de partidul lui George Simion, și anume modificarea jurâmântului de credință al parlamentarilor cu un adaos din Avram Iancu.
Conform unui comunicat remis presei, Partidul Umanist Social-Liberal (PUSL), creat de Dan Voiculescu, propune o bizarerie politică, și anume un acord politic, până la începerea campaniilor electorale, pentru ca toate partidele politice să „înceteze luptele politice care nu sunt în beneficiul românilor”.
„A sosit vremea ca partidele sa facă o politică comună, pentru Romania, sa inceteze luptele politice care nu sunt in beneficiul romanilor. PUSL propune un acord politic național, un armistițiu, cel putin pana la inceperea campaniilor electorale. In acest sens, se va trimite o propunere tuturor partidelor politice cu reprezentare in Parlament” se arată în comunicat.
Spunem că e o bizarerie pentru că disputele politice între partide țin de însăși esența democrației, iar un armisitițiu politic de tipul celui propus de PUSL aduce mai degrabă a cartelizare decît a demers democratic.
Dincolo de asta, însă, comunicatul surprinde prin mesajul ”Ne bucuram că partidul naționalist AUR a înțeles mesajul PUSL, transmis cu ocazia manifestărilor din 14.05.2023, unde s-au comemorat 175 ani de la citirea Manifestului lui Avram Iancu pe Câmpia Libertății de la Blaj”. PUSL a lansat în acest sens memorandumul PUSL care copiază ad-literam o inițiativă legislativă a AUR depusă la Senat în 2021, prin care se cere modificarea legii 96/2006, unde apare textul jurămîntului de credință obligatoriu pentru parlamentari, iar modificarea respectivului jurămînt este exact adăugirea frazei din comunicatul PUSL. La vremea respectivă, liderul AUR, George Simion, explica faptul că e vorba de un citat din Avram Iancu.
Reamintim că PUSL și AUR nu au avut deloc o relație cordială, anul trecut existînd chiar dispute pe atragerea de filiale de la o formațiune la alta.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *