Radu Perianu – Prefectul ”Pardon” – a afirmat, odată, referindu-se la unele declarații publice ale primăriței Elena Lasconi, că „fiecare se califică și prin ce scoate pe gură”(asta când primărița a folosit expresia ”nenorocitul de prefect”), iar noi îi transmitem Prefectului că – mai abitir, decât de vorbe – oamenii sunt descriși de propriile fapte.  

Dacă ne luăm după faptele lui Radu Perianu ne întrebăm ce mai caută ăsta în fruntea Prefecturii, ce mai caută într-o funcție publică, ce mai caută în politică?  

 

Înainte de alegerile din 2020, PNL Argeș – condus la acea dată de Adrian Miuțescu – a decis excluderea din partid a primarului comunei Morărești (tovarășul Gheorghe Purcaru) întrucât Curtea de Apel București a constatat, definitiv, că a fost ”sifon” al Securității, adică: „pârâtul a fost colaborator al Securității în sensul articolului 3 litera b din OUG nr. 24/2008, articol potrivit căruia colaborator al Securităţii este persoana care a furnizat informaţii, indiferent sub ce formă, precum note şi rapoarte scrise, relatări verbale consemnate de lucrătorii Securităţii, prin care se denunţau activităţile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist şi care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului. Potrivit aceluiași articol, colaborator al Securităţii este şi persoana care a înlesnit culegerea de informaţii de la alte persoane, prin punerea voluntară la dispoziţia Securităţii a locuinţei sau a altui spaţiu pe care îl deţinea, precum şi cei care, având calitatea de rezidenţi ai Securităţii, coordonau activitatea informatorilor”. 

Bineînțeles, că lui Adrian Miuțescu nu i-a fost ușor să piardă un primar – că și așa nu prea avea – dar a înțeles că este inadmisibil ca printre membrii PNL să fie un ”colaborator al Secu”. 

În atare situație, Adrian Miuțescu a fost nevoit să refacă – rapid – organizația locală PNL Morărești, atrăgând oameni noi, în partid. 

Primarul – ”sifon securist” a plecat la alt partid, având prima șansă în cursa pentru Primăria Morărești. 

Deși noua organizație PNL Morărești a luptat din greu, alegerile au fost câștigate tot de ”tovul sifon”, din parte PER (de această dată). 

După plecarea lui Adrian Miuțescu din PNL, la noul partid Forța Dreptei și preluarea PNL Argeș de către Alina Gorghiu, primarul – ”sifon securist” a fost reevaluat, a fost invitat pe la sindrofiile PNL și i s-a propus să se alăture, din nou, PNL Argeș. 

Acesta ar fi acceptat să ”meargă cu PNL” în viitor (cu el sau cu fiul său candidat), dar a cerut să fie lăsat să-și facă echipa cum vrea el. 

Bineînțeles, că ”nemernicii” din conducerea PNL Argeș au acceptat solicitarea ”sifonului – securist” și și-au sacrificat colegii de la nivelul organizației locale PNL Morărești, dizolvând organizația locală. 

Doar că ”turnătorul Securității” nu s-a mulțumit cu atât, a cerut să fie schimbați și consilierii locali ai PNL, că îl ”încurcă” cu votul lor, în Consiliul Local. 

Din nou, ”canaliile” din conducerea PNL Argeș au sărit din bocanci ca să-i facă pe plac ”colaboratorului Secu” și mai întâi l-au exclus din PNL pe consilierul local Nicolae Mușat, motivând că nu și-ar fi plătit cotizația la partid, de 5 lei. 

Rețineți, l-au exclus din PNL pentru neplata cotizației de 5 lei, în condițiile în care, în campania electorală din 2020 sărmanul om băgase sute/mii de lei din buzunarul propriu. 

După excluderea din partid a urmat îndepărtarea domnului Nicolae Mușat din poziția de consilier local și numirea – în grabă – a unui nou consilier local (supleant). 

Nemulțumit de aceste ”golănii” ale conducerii PNL Argeș, puse în practică în strânsă ”colaborare” (cuvântul care-i descrie pe cei implicați) cu primarul ”colaborator al Securității Comuniste”, Nicolae Mușat s-a adresat instanțelor de judecată, urmând ca după pronunțarea unei soluții DEFINITIVE să se realizeze sau nu înlocuirea sa din funcția de consilier local.  

Doar că tupeul celor din anturajul ”turnătorului Securității Comuniste” s-a manifestat încă odată, în detrimentul victimelor acestor ticăloși și mandatul supleantului (al noului consilier local) a fost validat deși nu exista o hotărâre DEFINITIVĂ. 

Plimbat pe scările tribunalelor, bietul ex-liberal Nicolae Mușat s-a adresat Prefectului de Argeș cerându-i să constate ceea ce era evident, că hotărârea Consiliului Local Morărești de validare a mandatului de supleant a noului consilier local este ilegală, cerând ca acesta (Prefectul) să atace în instanța de contencios administrativ această hotărârea CL Morărești. 

Petentul – prejudiciat a și indicat norma legală care permite Prefectului să atace în instanțele de contencios administrativ hotărârile ilegale ale consiliilor locale, respectiv art.123 alin.5 din Constituția României, bașca obligațiile ce-i revin ”jupânului de la Prefectură” în baza prevederilor Codului Administrativ. 

Ironia sorții … Prefectul care ar fi trebuit să-i facă dreptate lui Nicolae Mușat este Secretarul General al PNL Argeș, cel care a votat excluderea lui din PNL – doooomnul Radu Perianu, ”nenorocitul de Prefect”, ”gândacul” cum i-a zis Elena Lasconii ori Prefectul ”Pardon” etc … 

Bineînțeles că, în micimea lui, în ticăloșia lui, negru la mațe, Radu Perianu s-a făcut că plouă și nu a sesizat instanțele de judecată. 

Vă putem da zeci de exemple în care Prefectul Radu Perianu a atacat în instanțele de judecată hotărâri ale unor Consilii Locale (vreo 4, 5 doar de la Ungheni – primar PSD), dar pe cea de la Morărești, de la primarul – ”colaborator al Securității Comuniste”, nu.  

Și ca să vedeți dacă Elena Lasconi a avut dreptate când l-a calificat ca ”nemernic” ori ”gândac” pe Radu Perianu, vă prezentam și adresa trimisă de Prefect către Consiliul Local Morărești prin care le cere cu frumosul să analizeze EI (consilierii locali) dacă s-a respectat legea la momentul depunerii jurământului de către noul consilier local. 

Ticălosul nici măcar nu le spune pe șleau că au greșit. 

Cum e domnule Prefect, nu invocați dumneavoastră continuu când vă duceți peste primarii PSD că Prefectul are dreptul și chiar obligația să vegheze asupra legalității actelor emise de Consiliile Locale? 

Auzi Periene, am înțeles din adresa ta că îi lași pe ei, pe consilierii locali, să-și verifice singuri ”legalitatea” propriilor hotărâri, dar TU Periene ce părere ai? 

E sau nu legală validarea mandatului supleantului? 

Iar șiret și șmecheraș … 

Domnilor, rețineți, adresa către CL Morărești a fost trimisă de către Prefectură pe data de 27.06.2023, după 3 luni de la suspendarea hotărârii CL de către Tribunalul Argeș. 

Vă dați seama că mai analizează cei din CL Morărești ceva timp, o mai tărăgănează, mai amână … și bietul om se uită lung, ca milogul în traistă, cum își bat ăștia joc de el, ”turnătorii”. 

Băi ”nenorocitule de prefect”, în cazul lucrărilor de reabilitarea a Bulevardului Pardon nu ai avut răbdare, te-ai grăbit să sesizezi instanțele de judecată și ai blocat lucrările, i-ai lăsat pe câmpulungeni printre noroaie, dar în cazul Morărești – la ”colaboratorul Securității” – o tot târâi, tot amâni. 

Ce crezi tu Periene că se va întâmpla cu hotărârile CL Morărești votate în această perioadă, or fi nule, atât timp cât mandatul supleantului a fost validat ilegal? 

O să vă spună judecătorii adevărul și să suporte consecințele cei implicați! 

Pe data de 24.05.2023 am formulat și noi o cerere de informații pe acest subiect și Prefectura nu ne-a răspuns nici pănă acum.  

De ce? Pentru că Perianu e pus Prefect de PNL și ministerul de resort (MAI) este condus de un coleg PNL, deci operează în ”grup organizat”, își permit să încalce legea. 

Acum așteptăm răspuns de la MAI. 

Nu ne-am fi gândit niciodată că un avocat ajuns într-o funcție publică va avea un astfel de comportament, în condițiile în care atât avocații, cât și clienții lor se lovesc frecvent de astfel de comportamente impertinente ale funcționarilor publici și ne așteptam ca Perianu să dovedească, prin exemplu personal, că o funcție publică se poate exercita cu respect față de cetățeni și lege. 

Dezamăgire! 

Radu Perianu își alege cui răspunde sau nu … își permite să facă ce vrea că doar a ajuns șef. 

Omul își arată caracterul și educația când ajunge șef, nu-i așa? 

Auzi Periene, preferăm unul cu gura mare, spurcată, dar corect și cinstit în decizii și fapte, decât un prefăcut ca tine, șiret, ”alunecos” … care se tot eschivează de la asumarea responsabilităților, se ascunde în spatele lui Predescu sau a celorlalți tineri din partid când trebuie aplicată o măsură mai dură. A ajuns de notorietate faptul că îi arunci pe cei tineri în luptă ca să nu-ți șifonezi tu imaginea, ipocritule. 

Dar nu-i bai, că o să vină scadența!!!! 

PS: 

Era evident că lupta, din 2020, pentru Primăria Morărești avea să fie grea (primarul în funcție plecase la alt partid, candida din nou, avea oamenii lui de încredere). 

Miuțescu știa că nu va câștiga alegerile, dar nici să-l păstreze pe ”colaboratorul Securității” nu putea așa că ținta liberalilor – în Morărești – era ”să smulgă” prin muncă și luptă cât mai multe voturi pentru PNL.  

În plus, PNL spera ca în timp să formeze o nouă echipă, care să performeze în 2024, adică era și un proiect pe termen mai lung. 

Liberalii din Morărești și-au asumat această luptă, nu s-au speriat și s-au antrenat cu convingere la munca politică din teren. 

Știți ce e revoltător, că în timp ce liberalii din PNL Morărești (inclusiv Nicolae Mușat) încercau să ridice scorul PNL, să aducă cât mai multe voturi pentru partid, Radu Perianu era ”șeful la puciști” și făcea tot posibilul ca PNL eșueze, pentru a putea cere – apoi – schimbarea lui Miuțescu, de la conducerea PNL Argeș. 

Da, domnilor, uitați dreptatea din PNL: după alegerile din 2020, cei care au muncit pentru partid, au cheltuit bani personali în campanii, s-au confruntat – în mod direct – cu opozanții politici sunt dați afară, iar ăia care nu au făcut absolut nimic pentru PNL, din contră – au sabotat partidul – au primit funcții și sinecuri (Perianu, Predescu etc …) 

Celor ”dizolvați” sau excluși li se reproșează rezultatele slabe din sondaje, dar poate ne spun grozavii ăștia – în oglindă/contra-imagine – care sunt rezultatele bune, obținute de-a lungul timpului, de Radu Perianu și de Alina Gorghiu. 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 9

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

2 thoughts on “Prefectul Radu Perianu interpretează și aplică legea după bunul plac. La Morărești, Perianu ”rezonează” cu ”colaboratorul Securității comuniste”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *