Senatul a aprobat, marți, modificarea legii privind protecția avertizorilor în interes public. Inițiativa, semnată de liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, merge, spre adoptare, la Camera Deputaților, apoi la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Decizia Senatului a fost luată cu 80 de voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” și 13 abțineri, informează Mediafax.

Senatorul USR Elena Spătaru a criticat proiectul de lege.

„Acest proiect va fi votat de USR, dar tratează într-o mică măsură problemele pe care noi le-am ridicat cu această lege. În continuare, această lege pune pumnul în gură avertizorilor de integritate și în continuare puneți în pericol dezvoltarea României blocând PNRR-ul”, a spus Spătaru.

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, i-a cerut să își încheie prezentarea, moment în care Spătaru a spus: ”Finalizez, Dumneavoastră ați finalizat cu totul!”

„Isteria nu salvează România. ”Cu tot dragul din lume, dacă vrem să vorbim pe un ton civilizat, despre o lege normală, putem să vorbim ca să înțeleagă lumea. Dacă vrem să bifăm altă criză de nervi de la microfonul Senatului, putem să o bifăm și pe asta în aplauzele colegilor de partid. (…) Banii nu se pierd, banii sunt la dispoziția României, dar tocmai pentru că este un subiect foarte important și această directivă trebuia transpusă, s-a făcut un dialog constant cu Comisia Europeană. Este sugestia Comisiei, care ne spune că banii din PNRR, cu această modificare a legii, vor fi în România”, a menționat Gorghiu.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 2 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *