„În 2024 va avea de câștigat cel mai mult partidul care va avea susținerea femeilor, care va avea programe și proiecte care răspund nevoilor femeilor, care vor propune pe listele electorale cât mai multe femei puternice și credibile, pentru că experiența arată că numai astfel un partid politic arată că înțelege și exprimă nevoile familiilor, femeilor, copiilor!”, spunea Alina Gorghiu în urmă cu puțin timp, menționând că  propunerea cu cotele pentru reprezentarea echitabilă a femeilor şi bărbaţilor în politică, care prevede un minim de 33% femei sau bărbaţi pe liste este proiectul său de suflet.

Românii nu sunt de acord cu proiectul de suflet al Alinei Gorghiu.

Conform ultimului sondaj CURS, citat de Stiripesurse.ro, 58% dintre repondenți consideră că nu este nevoie de o lege care să oblige partidele să aloce un anumit număr de locuri pentru femei. În același timp 33% consideră că ar fi nevoie de o lege care să impună un număr de femei pe listă.

Cifrele sunt foarte interesante și ar putea avea impact major asupra modului în care partidele vor alcătui listele pentru alegerile din 2024. Având în vedere discuțiile din spațiul public, partidele ar fi încercat să impună un anumit număr de femei pe liste, însă dacă nu vor face acest lucru nu ar urma să fie sancționate la urne.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *