AUR vrea ca legea să permită partidelor să-și aloce banii primiți de la buget pentru construcția de aşezăminte sociale, medicale sau culturale.

„Finanţarea partidelor politice este o problemă cât se poate de actuală, având în vedere că în momentul ăsta o majoritate a românilor trăieşte în sărăcie. Ne spuneţi mereu că nu sunt bani de alocaţii, nu sunt bani de salarii, nu sunt bani de pensii, însă pentru partidele politice gândiţi şi găsiţi zeci de milioane de euro. Florin Vasile Cîţu, preşedintele PNL, a promis că va scădea banii pentru partide politice, a venit la guvernare ca prim-ministru, nu a scăzut cuantumul. (…) Avem un trezorier de la PSD care şi-a cumpărat case cu banii de la partidele politice. (…) Vrem să oprim acest jaf al banului public, având în vedere situaţia de criză în care ne aflăm”, a spus în plen copreședintele AUR, George Simion.

„Domnule Simon, nu mai minţiţi. De ce nu veniţi aici, la microfon, să spuneţi că luaţi şi dumneavoastră această subvenţie? Proiectul dumneavoastră nu propune ceea ce aţi spus dumneavoastră aici, vă rog să spuneţi adevărul. Adevărul este că primiţi aceşti bani, îi aveţi în conturi. (…) Potrivit legii, subvenţia se acordă tuturor partidelor parlamentare”, a replicat liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, care a adăugat că, prin proiectele propuse, AUR vrea să folosească banii în mod discreţionar.

În replică, Simion a explicat ceea ce prevede fiecare proiect de lege în parte, arătând că banii alocaţi unui partid pot fi folosiţi, potrivit uneia dintre iniţiative, şi la construcţia unui spital.

„Nu v-am acuzat, domnule Andronache, pe persoana fizică că va însuşiţi aceşti bani, spuneam că zeci de milioane de euro, în fiecare an, merg şi către conturile PNL. În acest moment, AUR are în cont, pe anul trecut, aproape 4 milioane de euro, bani pe care vă rugăm că ne permiteţi să îi folosim pentru construcţia unui spital, pentru că nu vrem să-i folosim pentru activitatea noastră politică”, a arătat deputatul AUR.

Deputatul AUR Adrian-George Axinia a afirmat că, în timp ce românii ‘se luptă cu sărăcia’ din cauza preţurilor la energie şi cu inflaţia, partidele politice ‘se înfruptă din banii publici ca şi cum ar fi cele mai înfloritoare vremuri pe care le trăim’.

„Toată lumea ştie că AUR nu a cheltuit niciun ban de la stat din sumele primite drept subvenţie şi că ne dorim ca din banii respectivi să construim un spital, dar legea nu ne permite acest lucru, motiv pentru care vrem să schimbăm legea finanţării partidelor politice. Corupţia în România este generalizată, iar aceste proiecte reprezintă un prim pas pentru reducerea corupţiei”, a adăugat el, potrivit Stiripesurse.ro.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *