Piteșteanul Robert Glință, un sportiv cu rezultate frumoase la înot, un sport subfinanțat în România – s-a întors de la Campionatele Mondiale cu rezultate meritorii:  locul 5 în proba de 50 de metri spate și locul 8 în proba de 100 de metri spate. La primirea de la aeroport, ministrul Ѕportului, Eduard Novac, a avut ochi numai pentru dublul campion David Popovici.  Acestea fiind zise, vicepreședintele CJ Argeș, Adrian Bughiu, a reacționat dur pe pagina sa de Facebook, la adresa ministrului:

 

„Ca să ajungi să faci sport la nivel profesionist, în care să obții performanțe internaționale, înseamnă ani de muncă, sacrificii de la vârstă fragedă, să depui eforturi uriașe. Pentru familie, înseamnă, cel puțin în România eforturi financiare, răbdare, nervi și foarte multă dăruire.

Or, în acest context, ca un om care a activat mult timp în zona sportivă, până la nivel de secretar de stat la Ministerul Sportului, nu pot să nu rămân siderat de faptul că pe ministrul Sportului nu l-a dus capul să îl primească oficial și pe Robert Glință, la întoarcerea de la Budapesta. A fost o lipsă de tact care transmite un mesaj de deznădejde pentru sportivi!

Sigur, performanța lui David Popovici este fantastică, dar nu cred că cineva îmi poate spune că, într-o țară în care sportul este subfinanțat cronic, în care aproape că nu mai existăm la nivel internațional în sporturi de echipă sau individuală, un loc 5 la un Campionat Mondial nu mai înseamnă performanță!

În 2012, în calitate de director executiv adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeș, la Gala Sportului Argeșean, am fost cel care l-a declarat, în premieră pentru Robert, cel mai bun sportiv al județului Argeș. Și pot spune că am avut mână bună, pentru că Robert rămâne un mare campion!

Indiferent de atitudinea unui personaj vremelnic așezat pe scaunul de ministru, noi, argeșenii, suntem mândri de tine!

Felicitări pentru performanța obținută!

Felicitări familiei și staff-ului tehnic.

Suntem mereu alături de tine, Robert Glință!”, a comentat Bughiu.

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

1 thought on “Piteșteanul Robert Glință, LOCUL 5 la Mondiale – ignorat de ministrul Ѕporturilor! Vicele CJ, Adrian Bughiu, reacție tăioasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.