Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pentru salvarea a 132 de persoane aflate la bordul unei ambarcaţiuni suspecte de migraţie ilegală, fără pavilion arborat, care a fost identificată de sistemul SCOMAR la aproximativ 7 mile marine de ţărm, pe Marea Neagră.

 În data 15.09.2014, în jurul orei 07.55, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagră – SCOMAR, au identificat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, fără pavilion arborat, la aproximativ 7 mile marine de ţărm, în zona de patrulare comună româno-bulgară, care se apropia de apele teritoriale ale României.

După intrarea în apele teritoriale ale României, analizând condiţiile meteo nefavorabile (mare agitată; vânt puternic) şi având în vedere numărul mare de persoane aflat la bordul ambarcaţiunii, 132 de persoane, bărbaţi, femei şi copii, conducerea Gărzii de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni de salvare pe mare cu o ambarcaţiune a Grupului de Nave Mangalia.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră au desfăşurat procedurile specifice pentru o misiune de salvare pe mare şi au remorcat ambarcaţiunea suspectă în Portul Mangalia, unde a acostat în siguranţă în jurul orei 13.00.

Din primele cercetări a reieşit faptul că la bordul navei se aflau 27 de copii, 21 de femei şi 84 de bărbaţi, de origine siriană, afgană, iraniană, irakiană şi turcă.

La acţiunea de salvare tip S.A.R., alături de nava Gărzii de Coastă a participat şi o ambarcaţiune a Centrului Maritim de Coorodonare (M.R.C.C.) Constanţa. 

Poliţiştii de frontieră români vor continua cercetările în acest caz.

Imagini video www.politiadefrontiera.ro 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *