Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a participat joi, 11 septembrie 2014, la „Ziua Porumbului” în localitatea Orezu din judeţul Ialomiţa.

 Cu această ocazie, ministrul Daniel Constantin a prezentat câteva date despre cultura porumbului şi exporturile de produse agroalimentare din România.

„Astăzi suntem la sărbătoarea porumbului, produs care merge foarte bine la export. De altfel, România este pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al suprafeţei cultivate cu porumb şi a producţiei, ca urmare a ariei mari, dar mai avem de recuperat în ceea ce priveşte productivitatea la hectar. Însă, fermierii fac eforturi zi de zi, se orientează din ce în ce mai mult către hibrizi de mare productivitate, astfel că rezultatele sunt din ce în ce mai bune. Totuşi, deși creșterea exporturilor este benefică, mi-aş dori ca porumbul românesc să fie folosit mai ales în fermele zootehnice din ţara noastră, pentru că şi acest sector s-a dezvoltat foarte mult în ultimii doi ani. Tocmai de aceea, în noul Program Național de Dezvoltare Rurală am introdus măsuri care vizează mai ales producţia integrată”, a declarat viceprim-ministrul Daniel Constantin.

În cadrul evenimentului, ajuns la cea de-a cincea ediţie, ministrul Agriculturii a vizitat standurile amenajate în apropierea loturilor experimentale, pregătite de companiile producătoare de hibrizi de porumb, unde reprezentaţii acestora i-au prezentat caracteristicile hibrizilor din portofoliul propriu.

La manifestările dedicate „Zilei Porumbului” au participat aproximativ 800 de fermieri, reprezentanți ai principalelor organizaţii ale agricultorilor şi ai companiilor de profil, precum și ai autorităților locale și centrale.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *