Ministrul Economiei, Constantin Niţă a efectuat joi, 10 iulie a.c., o vizită la şantierele navale de la Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A. şi Şantierul Naval Mangalia S.A.

 În cadrul întâlnirilor avute cu managementul celor două companii, au fost evidenţiate aspecte legate de funcţionarea curentă a acestor societăţi, cu accent pe problemele pe care le întâmpină în programele lor de dezvoltare a activităţii economice. 

 
La întâlnirea avută cu managementul companiei Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A., Ministrul Constantin Niţă a făcut o serie de propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii economice în interesul reciproc al celor două părţi implicate în gestiunea societăţii, respectiv statul roman, prin Şantierul Naval Mangalia 2 Mai S.A., în proporţie de 49% şi partenerul sud-coreean Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, cu o pondere de 
51%. 
 
“Chiar dacă suntem acţionari minoritari, avem datoria să ajutăm compania să devină cea mai puternică societate de construcţii navale de la Marea Neagră şi din Europa”, a declarat cu această ocazie Ministrul Constantin Niţă. 
 
Valoarea contractelor aflate în derulare la Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A. se ridică la 1,34 miliarde de dolari, ceea ce poziţionează societatea pe locul trei în Europa din punct de vedere al volumului de activităţi şi prima ca mărime pe segmentul construcţiei de nave comerciale. 
 
Totodată, Ministrul Constantin Niţă a asigurat partea sud-coreeană de toată susţinerea Guvernului pentru a sprijini planurile de dezvoltare a societăţii: “Societatea are o importanţă economică şi socială esenţială pentru România şi în zona litoralului Mării Negre prin asigurarea unui mare număr de locuri de muncă directe şi indirecte, care se cifrează la cca. 6800 de persoane cu perspective de noi angajări în anii următori.” 
 
Cu aceeaşi ocazie, Ministrul Economiei a vizitat şi Şantierul Naval Mangalia S.A., unde a cerut conducerii companiei identificarea de soluţii pentru dinamizarea activităţii societăţii şi adoptarea măsurilor necesare pentru o colaborare mai strânsă cu Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A.

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *