Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a organizat joi, 4 septembrie 2014, la sediul Parlamentului European (PE) Conferinţa cu tema Politica Agricolă Comună – promovarea şi marketingul produselor cu tradiţie, urmată de o degustare de mici, brânzeturi, vin și bere românești.

 Evenimentul, la care au participat membri ai Parlamentului European, comisari europeni, reprezentanţi ai Comisiei Europene și ai mass-media, s-a bucurat de un real succes.

„Micul românesc nu mai este doar un brand național, ci unul european. Astăzi am demonstrat că acest produs specific României se asortează foarte bine cu muștarul franțuzesc sau cu berea belgiană, deoarece prepararea micilor este o artă, care îmbină atât măiestria bucătarului, cât și tradiția țării noastre. Dincolo de aceste aspecte, prepararea și servirea micilor înseamnă timp petrecut alături de familie și de prieteni, într-o ambianță plăcută, în natură”, au declarat reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În cadrul Conferinței organizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, au susținut alocuțiuni pe tema produselor cu tradiție în statele europene și comisarul pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, domnul Dacian Cioloş, şi Excelența Sa, domnul Ambasador extraordinar și plenipotențiar Mihnea Motoc, Reprezentant Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană.

Reamintim că în data de 5 iunie a.c., a fost publicat în Jurnalul Oficial al UE nr. L166/11 Regulamentul Comisiei nr. 601/ 2014 care amendează Anexa II la Regulamentul 1333/ 2008 în ceea ce privește categoriile de carne și utilizarea anumitor aditivi alimentari în preparatele din carne. Regulamentul 601/ 2014 al Comisiei prevede printre altele, fabricarea pastei de mici după rețeta originală și comercializarea micilor realizați din aceasta pe piața națională, dar și la nivel european. Precizăm că Regulamentul 601/ 2014 a intrat în vigoare la data de 25 iunie 2014.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *