12 firme producătoare de articole de îmbrăcaminte şi accesorii au participat în perioada 28-30 septembrie la târgul internaţional Fashion SVP London, expunând pe o suprafaţă de 108 mp în pavilionul naţional organizat de Ministerul Economiei în colaborare cu Federaţia Patronală din Industria Textile, Confecţii şi Pielărie din România – FEPAIUS şi cu sprijinul Biroului de Promovare Comercial Economică Londra.

 Sub brand-ul ZOOM ROMANIAN FASHION, au expus companiile: Euroconf SA, Datsa Textil SRL, Art Limited SRL, Tex 2R SRL, Conflux SA, Mobiente SRL, Augsburg SRL, Escurial SRL, Kasiova Com SRL, Euro Fashion Activ SRL, B&D International, K.F.A Intermed Style SRL. La acest targ, înscris în Programul naţional de promovare a exporturilor cu finanţare de la bugetul de stat, a participat, din surse proprii şi compania românească de confecţii Apart SRL. 

În paralel, în cadrul pavilionului naţional, s-a desfăşurat o miniexpoziţie cu lucrări ale unor studenţi şi masteranzi la design vestimentar. 
 
Oficialii prezenţi la deschiderea pavilionului României au discutat cu reprezentanţii firmelor, apreciind diversitatea ofertei, calitatea şi modul de prezentare a produselor. Cu această ocazie a fost apreciată creşterea exporturilor româneşti pe piaţa britanică, precum şi perspectivele favorabile ale schimburilor comerciale dintre cele două ţări în acest domeniu. 
 
Târgul a oferit firmelor româneşti ocazia de a documenta tendinţele de pe piaţa modei, având în vedere prezenţa unor companii din Franţa, Italia, Portugalia, ţările baltice, Africa, Arabia Saudită. Contactul direct cu marii comercianţi din Marea Britanie a creat posibilitatea identificării atât a preferinţelor, cât şi a pretenţiilor potenţialilor parteneri britanici. 
 
Totodată, experienţa acumulată de firmele româneşti în competiţia cu partenerii din ţările prezente la eveniment va permite industriei de modă din România să câştige nişe încă neacoperite pe piaţa britanică printr-o ofertă de brand-uri proprii, în conformitate cu proiectul de branding al ramurii, prevăzut în Strategia Naţională de Export. 
 
Exportul românesc de articole textile şi de îmbrăcăminte în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a insumat 428 milioane Euro în anul 2013 şi a detinut o pondere de 21,04% în exporturile totale româneşti pe piata britanica. 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *