În prima parte a vizitei în Israel (22 - 23 iunie), Ministrul Economiei, Constantin Niţă a avut întâlniri cu conducerile unor importante companii precum Shlomo Group, Israel Corp., Israel Electric Corporation, Israel Aerospace Industry, Elbit Systems și Maman Group.

 În cadrul acestor întâlniri au fost evidenţiate posibilităţile de colaborare și dezvoltare a unor proiecte comune în diverse sectoare precum industria de apărare, aeronautică, energie, chimie, petrochimie, logistică, infrastructură și IT.

Astfel, în cadrul întâlnirii cu conducerea Israel Electric Corporation, s-a discutat despre dezvoltarea unor proiecte comune în domenii precum eficienţa energetică și reţelele inteligente de transport a energiei electrice. De asemenea, Ministrul Constantin Niţă a prezentat reprezentanţilor companiei Israel Corp., unul dintre cele mai mari holdinguri din Israel, diverse oportunităţi de investiţii în România în chimie, petrochimie, minerit și parcuri industriale de software.

În cadrul întâlnirilor avute cu companiile israeliene din aeronautică și industria de apărare, respectiv Industrial Aerospace Industry și Elbit Systems, au fost analizate mai multe proiecte în care cele două ţări pot colabora pentru dezvoltarea unor capacităţi de producţie în cadrul unităţilor românești de profil precum Avioane Craiova, Aerostar Bacau, Romaero, Uzina Mecanica București și I.O.R.

Alte posibilităţi de colaborare au fost identificate de Ministrul Constantin Niţă în cadrul întâlnirilor avute cu conducerile companiilor Shlomo Group și Maman Group în domenii precum logistica aeroportuară și navală, existând un interes crescut din partea companiilor israeliene pentru preluarea și dezvoltarea unor astfel de operaţiuni în România. În acest sens, au fost menţionate: Portul Constanţa, Aeroportul Internaţional Brașov și Șantierul Naval Mangalia.

Marţi, 24 iunie, Ministrul Constantin Niţă va participa la ședinţa comună de Guvern România – Israel

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *