La propunerea viceprim-ministrului Kelemen Hunor, ministrul Culturii, azi, 23 iunie 2014, președintele României, Traian Băsescu, a semnat decretul privind decorarea artistei Tamara Buciuceanu-Botez, figura emblematică a teatrului românesc.

Având în vedere că, în acest an, pe data de 10 august, doamna Tamara Buciuceanu-Botez împlinește onorabila vârstă de 85 ani, din care 65 au fost dedicați artei teatrale românești, în semn de înaltă apreciere pentru dăruirea cu care a promovat de-a lungul întregii sale cariere cultura românească pe marile scene din țară și străinătate, am propus Președinției decorarea sa cu Ordinul Național <<Steaua României>>”, a declarat ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

Supranumită ”Doamna comediei românești”, Tamara Buciuceanu-Botez este una dintre figurile legendare ale teatrului. A jucat în peste 25 de filme, publicul având posibilitatea de a o urmări în foarte multe spectacole, pe scenele teatrelor din capitală și din țară. A făcut o carieră impresionantă și în televiziune. Încă din perioada de început a carierei sale artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a colaborat cu Radiodifuziunea Română, înregistrând sute de spectacole, care acum fac parte din Fonoteca de Aur a radioului românesc.

Conform prevederilor legale aflate în vigoare, ministrul Culturii poate să facă propuneri privind acordarea Ordinului Național ”Steaua României” din partea Președinției, pentru merite culturale excepționale. Cel mai vechi ordin național, Ordinul Național ”Steaua României”, în grad de Cavaler, va fi înmânat doamnei Tamara Buciuceanu-Botez, de către președintele României.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *