Marţi, 14 octombrie, ministrul Finanțelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, împreună cu alți specialiști din cadrul MFP au luat parte la reuniunea Consiliului ECOFIN, desfășurată la Luxemburg.

 

       Ca subiect principal pe agenda discuțiilor s-a aflat dezvoltarea și implementarea Planului European de Investiții. Miniștrii de Finanțe ai statelor membre UE au făcut referire la eforturile depuse în unanimitate de țările din cadrul alianței europene de îmbunătățire a condițiilor de pe piețele financiare interne și de creare a unui cadru economic stabil. Cu toate acestea, nivelul în scădere al investițiilor publice și private și menținerea unei rate ridicate a șomajului în rândul multor țări membre UE i-a determinat pe miniștri de finanțe europeni să convină asupra necesității creșterii rolului investițiilor în proiecte de cercetare-dezvoltare-inovare, precum și asupra unei mai bune coordonări între statele membre la nivelul proiectelor de investiții publice.

    Participanții la reuniunea ECOFIN au stabilit câteva sectoare-cheie pentru perioada imediat următoare asupra cărora Planul European de Investiții se va focusa: cercetare-dezvoltare-inovare, economia digitală, infrastructura energetică, de transport și de mediu și stimularea dezvoltării Întreprinderilor Mici și Mijlocii.   

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *