Astăzi, 30.09.2014, a avut loc, la Bucureşti, Hotel Minerva, conferinţa de lansare a proiectului „Consolidarea capacității sistemului românesc de probațiune de a furniza servicii eficiente alternative închisorii”care are ca scop îmbunătățirea performanței de ansamblu a sistemului românesc de probațiune prin dezvoltarea managementului organizațional și prin îmbunătățirea instrumentelor de lucru existente.

 Totodată, acesta va urmări oferirea de asistență specifică pentru persoanele de etnie romă aflate în supravegherea serviciilor de probațiune, în conformitate cu standardele europene, în vederea furnizării unor servicii eficiente alternative închisorii.

Proiectul, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, are un buget de 8.622.139 lei și este gestionat de Direcția Programe Europene din Ministerul Justiției și Direcția Națională de Probațiune.

Evenimentul a beneficiat de prezenţa domnului Alin Lucian Antochi, secretar de stat în Ministerul Justiţiei din România, a doamnei Iuliana Cărbunaru, director general al Direcției Naționale de Probațiune, a domnului Kim Ekhaugen, din partea Directoratului Serviciilor Corecționale Norvegiene, precum și de prezența reprezentanților unor instituții și organizații neguvernamentale din România care vor fi implicate în implementarea proiectului.

Având în vedere că anul 2014 reprezintă anul intrării în vigoare a noilor coduri în materie penală, a unei noi legi de executare a sancţiunilor penale privative şi neprivative de libertate, precum şi a noii legi privind organizarea sistemului de probațiune, proiectul vine în întâmpinarea nevoilor instituţionale ale sistemului de probațiune din România.

În acest context, domnul Alin Lucian Antochi, secretar de stat în Ministerul Justiției, a mulțumit celor prezenți, în special partenerilor norvegieni, pentru susținere și a subliniat că „noile coduri în materie penală au extins în mod semnificativ aria sancţiunilor şi măsurilor comunitare care intră în competenţa serviciilor de probaţiune, astfel încât ne aşteptăm ca la finalul acestui an, noile instituţii introduse în legislaţia penală să fie reflectate în activitatea sistemului de probaţiune. Aceste noi competenţe prezintă pe de o parte o recunoaştere a activităţii sistemului de probațiune, iar pe de altă parte o responsabilitate pe care mă aştept ca personalul de probațiune să o asume cu profesionalism şi integritate”.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *